21
juni 2019

Euforie op Wall Street

Op donderdag 21 juni 2019 registreerde de beurs van New York een sterke stijging, met zelfs een record voor de S&P 500 index in het vooruitzicht. De reden voor deze euforie? De Fed (Amerikaanse centrale bank) die haar richtrente ongewijzigd houdt en de piste van renteverlagingen in de nabije toekomst openhoudt.

New-York-ld
Photo by Colton Duke on Unsplash

De traders gokken nu op een eerste rentedaling van 0,25% in juli en wellicht nog andere in de loop van 2019.

De beurs van New York werd al enkele weken gestuwd door deze voorspellingen van een renteverlaging, zonder de hoop te vergeten van een hervatting van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China in het kader van de G20-top op 28 en 29 juni 2019.

De financiële markten verwelkomen deze aankondigingen, want ze zijn synoniem met een daling van de financieringskosten van de bedrijven. Kortom, de rentedaling zal de rentabiliteit van de bedrijven en hun investeringscapaciteit versterken.

Maar naast deze feitelijke aspecten juichen de beleggers vooral de terugkeer van het gratis geld toe. Het is afwachten of dit op lange termijn nog goed nieuws zal zijn, des te meer daar andere hinderlijke elementen dit beurselan kunnen aantasten. De opvering van de olieprijs na de vernietiging van een Amerikaanse observatiedrone door Iran zorgt ook voor enige onrust.

Om de impact van deze wijzigingen van het monetair beleid op uw portefeuille te beoordelen, is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer