16
mei 2018

Erdogan wil ook centrale bank wet dicteren

De Turkse lira is naar een nieuw dieptepunt gezakt tegenover zowel de euro als de dollar. Verantwoordelijk daarvoor is de Turkse president Erdogan. Die heeft gezegd dat hij na de verkiezingen van 24 juni, waarna Turkije overschakelt op een presidentieel systeem, meer controle wil over de centrale bank. Niet bepaald een uitspraak om investeerders gerust te stellen.

erdogan-wil-ook-centrale-bank-wet-dicteren

Onze Chief Strategist, Frank Vranken, deelt zijn mening met Ilse De Winne, Financial Reporter voor Kanaalz.be.

Hieronder vindt u zijn quotes:

De uitspraak gaat in tegen alle logica natuurlijk. Je hebt normaal een onafhankelijke centrale bank nodig om de inflatie in te tomen, dat betekent in dit geval een hogere rente. Erdogan wil ze verlagen. Dat is net het omgekeerde van wat zou moeten gebeuren volgens alle economische logica, dus dit kan faliekant aflopen."
Het is heel moeilijk om populisme in te schatten. Is dit een toespraak om veel stemmen te trekken en achteraf het omgekeerde te doen? Dat weet niemand. Maar het klinkt bijzonder slecht op dit moment, net op een moment dat de dollar sterker wordt, dus dat veel munten uit de ontluikende economieën het moeilijk krijgen. En als je dan dit gaat zeggen aan de financiële markten, dan trekken die natuurlijk rare ogen. Het gevolg is dat iedereen op dit moment stemt met de voeten, weg dus uit de Turkse lira en we zien later wel waar we eindigen."

Ontdek hieronder het volledige interview met Kanaal Z.

Bron: Kanaalz.be

Lees ook

Planification-et-structuration-de-patrimoine1

Optimale planning en structurering van uw vermogen

Wilt u er zeker van zijn dat uw vermogen optimaal wordt beheerd en overgedragen aan uw naasten? Of u particulier, zelfstandige, bedrijfsleider of houder van een participatie bent, ‘Wealth Planning and Structuring’ vormt een onmisbare basis voor het goede beheer van uw vermogen.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer