08
maart 2019

Elon Musk wil zich door Amazon laten inspireren voor Tesla

De fans van Elon Musk moeten zich schrap zetten, want hun (super)held krijgt opnieuw bakken kritiek. De beleggers zijn wantrouwig en de koers van Tesla staat terug onder druk. De reden hiervoor? Elon Musk heeft aangekondigd dat hij de 400 Tesla-concessies wereldwijd gaat sluiten en enkel nog via het web gaat werken.

elon-musk-veut-sinspirer-damazon-pour-tesla-puilaetco-dewaay

Dat is een bocht van 180°, want enkele maanden geleden had hij nog aangekondigd dat hij van plan was om nieuwe verkooppunten te openen in 2019.

De officiële reden voor deze koersverandering? Elon Musk rechtvaardigt zijn keuze door te preciseren dat 78% van alle bestellingen van het Model 3 online werden gedaan en dat 82% van de klanten hun aankoop hebben gedaan zonder dat ze het voertuig hebben getest.

Dit stemt overeen met de tendens van de markt. Zo heeft PSA vastgesteld dat de klanten gemiddeld slechts tweemaal in de concessie langskwamen alvorens hun bankkaart boven te halen. In 95% van de gevallen hadden ze hun keuze reeds gemaakt op het internet. Tesla wil deze logica tot het uiterste toepassen, aangezien de constructeur zelfs een retourbeleid gaat invoeren: de klanten zullen hun wagen na een week of 1.600 kilometer kunnen inleveren, waarbij ze de volledige aankoopsom terugbetaald krijgen.

Kortom, de « Amazonisatie » van Tesla is aan de gang. Maar deze uitleg kon de beleggers niet overtuigen. Het merendeel van hen denkt dat er achter deze koerswijziging cashflowproblemen schuilgaan.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer