30
november 2018

De terugval van de GAFA in twee golven

De GAFA zijn niet in topvorm. Hoewel de beleggers deze bedrijven jarenlang opgehemeld hebben, staan ze er vandaag een beetje wantrouwig tegenover. Deze twijfel is in twee golven ontstaan.

le-decrochage-des-gafa-en-deux-vagues-puilaetco-dewaay-private-bankers
  • De eerste golf werd veroorzaakt door de sectorrotatie in oktober laatstleden. De cyclische waarden moesten toen plaats ruimen voor de defensieve waarden, en dit omwille van de geopolitieke spanningen.
  • De tweede golf in november werd opgewekt door de neerwaartse herziening van de groeivooruitzichten van verschillende topaandelen (Apple, Netflix, Amazon, enz.) van Wall Street.

Sindsdien is de vraag die op ieders lippen ligt: zal de correctie van de technologiewaarden voortduren? Het is moeilijk om een afdoend antwoord hierop te geven zolang deze sector geplaagd wordt door onzekerheden.

Sommigen denken dat Apple de echte aanzet zal zijn tot een globale heropleving. Zolang het bedrijf twijfels doet rijzen over de duurzaamheid van zijn businessmodel, zullen de andere technologiewaarden eveneens onder druk blijven.

Anderen menen dat de Chinees-Amerikaanse top van vrijdag 30 november de sleutel tot het herstel zal vormen. De reden hiervoor? Als de onderhandelingen zouden uitmonden in een tempering van de handelsoorlog, dan zouden de technologiewaarden de eersten zijn die hiervan profiteren.

Maar de voorspellers hebben geleerd dat men met Donald Trump geen overhaaste conclusies mag trekken. Het is moeilijk om een onderscheid te maken tussen zijn blufpoker, woedeaanvallen en communicatieoperaties. Het is dus raadzaam om een voorzichtige en afwachtende houding aan te nemen.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer