08
februari 2019

De technologiereuzen staan opnieuw op een goed blaadje

Eind 2018 hadden de reuzen van Silicon Valley, waaronder Apple, Facebook en Alphabet (moedermaatschappij van Google) het zwaar te verduren. De beurs werd wantrouwig en vreesde dat hun economisch model ofwel zou ineenstorten, ofwel zou worden ondermijnd door nieuwe regelgevingen.

les-geants-de-la-tech-ont-a-nouveau-la-cote-puilaetco-dewaay

Maar de maand januari en het resultatenseizoen hebben aangetoond dat men nog kan rekenen op de beruchte GAFAM. Sinds begin januari registreren de koersen immers een stijging: +19% voor Apple, +23% voor Facebook en +8,9% voor Alphabet.

De reden voor deze tendensommekeer? Ondanks de handelsoorlog, waren de inkomsten van de GAFAM beter dan verwacht. Bovendien tonen deze reuzen zich ongevoelig voor de nieuwe regelgevingen: het aantal Facebook-gebruikers neemt toe, ondanks de invoering van GDPR (i.e. de algemene verordening gegevensbescherming), om maar een voorbeeld te noemen.

Wat Apple betreft: hoewel de iPhone-verkopen vertragen, blijft het bedrijf de toekomst optimistisch tegemoetzien, want zijn ecosysteem (cloud, betalende online muziek, applicaties, …) laat Apple toe om zijn recurrente inkomsten te verhogen (+ 19% in een jaar tijd) ten belope van 10 miljard dollar. Voor de analisten is de turbulentie van 2018 een soort van aanpassing. Anderen hebben het over de « disruptie » van de sector.

Maar zoals steeds, is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer