06
juli 2018

De OPEC wordt verzocht om de olieprijs niet meer te manipuleren

In één van zijn laatste tweets heeft de president van de Verenigde Staten er niks beters op gevonden dan de OPEC (Organisatie van olie-exporterende landen) te beschuldigen van koersmanipulatie. Om zijn macht te tonen, heeft hij aan de koning van Saoedi-Arabië gevraagd om de olieprijs te doen dalen!

OPEP

Donald Trump neemt zijn wensen (tweets) voor bevelen, want hij heeft aan de Amerikaanse televisiezender Fox News te kennen gegeven dat de OPEC de oliemarkt manipuleert en dat « ze er beter snel mee zou stoppen, omdat wij deze landen beschermen ». De stijging van de olieprijs zou, volgens de bewoner van het Witte Huis, de Amerikaanse consumenten kunnen ergeren. In één van zijn laatste tweets stelt Donald Trump dat koning Salman van Saoedi-Arabië zijn verzoek zou hebben aanvaard om de productie van het zwarte goud te verhogen teneinde de prijs te doen dalen. Hoewel de officiële Saoedische media erkennen dat het telefoongesprek wel degelijk plaatsgevonden heeft, reppen ze met geen woord over een verhoging van de productie. Het is afwachten of het economische leven zo eenvoudig is als een tweet. In een interview aan de televisiezender CNBC verklaarde Beat Wittmann, vennoot van het consultancybedrijf Porta Advisors twijfelachtig: « Dit incident tussen de Saoediërs en de Amerikaanse administratie is veel blabla (…). Men kan niet vragen om twee miljoen vaten olie te pompen alsof men een koffie bestelt ». De strategen die de evolutie van de olieprijs volgen, weten het ook niet. De voorspellingen gaan van 60 tot 100 dollar per vat tegen het einde van het jaar. Het is dus koffiedik kijken.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer