03
mei 2019

De opbeurende verrassing van de Amerikaanse kwartaalresultaten

De cruciale vraag van de voorbije dagen: hebben de Amerikaanse kwartaalresultaten een impact ondervonden van de onzekerheden (handelsoorlog met China, vertraging van de Chinese groei, Brexit)?

lheureuse-surprise-des-resultats-trimestriels-americains-puilaetco-dawaay

De consensus rekende eerder op een verslechtering van de resultaten. Welnu, op het ogenblik van schrijven heeft meer dan de helft van de bedrijven van de S&P 500 index zijn resultaten van het eerste kwartaal 2019 reeds bekendgemaakt. Bij 77% à 78% van hen lag de winst boven de verwachtingen van de financiële analisten!

Het feit dat de marges van de Amerikaanse bedrijven verbeteren terwijl we in volle handelsoorlog zitten, doet vragen rijzen bij de beleggers.

De pessimisten merken op dat de enige echte versnelling in het eerste kwartaal het ritme van de aandeleninkopen (buybacks) is. Het is ongetwijfeld één van de belangrijkste motoren van de huidige stijging van de aandelen. We mogen niet vergeten dat de S&P 500 sinds 24 december 2018 met 25% gestegen is. Het is afwachten of deze motor van de aandeleninkopen gezond is of er eerder op wijst dat de financiële markten op hun kop staan. Zoals steeds, is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer