09
september 2019

De obligatiemarkt gestimuleerd door de rentedaling

De leenkosten zijn nog nooit zo laag geweest. De beursgenoteerde bedrijven weten dit maar al te goed en de meesten aarzelen niet om een beroep te doen op de financiële markten om massaal geld op te halen. Het financiële informatieagentschap Bloomberg spreekt zelfs van een historisch record met voor « 150 miljard dollar aan obligatieleningen »… in één week!

4. Baisse-des-taux LD

Maar waarin ligt de aantrekkingskracht voor de beleggers?

Niet in het rendement, want dat is te laag. Eén derde van de Europese « investment grade » obligaties wordt vandaag verhandeld met een negatief rendement.

De echte reden voor deze obligatiegekte is de hoop om een meerwaarde te realiseren, want de beheerders verwachten dat de rente nog zal dalen.

Om die reden rust er deze week een zware druk op de schouders van Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB). De beleggers mogen niet ontgoocheld worden. De pessimisten zeggen dat de beheerders in de toekomst verliezen zullen lijden wanneer de obligaties op vervaldag komen. Andere commentatoren denken dat de beheerders hopen om deze obligaties lang voordien te hebben verkocht.

Het komt erop neer van op het juiste moment op de trein te springen. 

 

Photo by The New York Public Library on Unsplash

Lees ook

le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer
Gestion-durable-partenariat-triodos

Duurzaam beleggen: een exclusieve samenwerking met Triodos

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer