30
september 2019

De lage rente maakt de beurs onmisbaar

TINA: There Is No Alternative. Er lijkt immers geen alternatief te zijn voor de aandelenmarkt om zijn spaargeld te laten renderen.

taux-bas_LD

In een negatieverenteomgeving zijn aandelen moeilijk te vermijden. Maar de strenge correctie van december laatstleden staat nog levendig in het geheugen van sommige beleggers gegrift, hoewel de beurs deze verliezen de maanden nadien ruimschoots heeft weggewerkt.

In een snelle wereld waarin informatie continu binnenstroomt en soms volledig tegenstrijdig is, bestaat het gevaar erin dat de particuliere belegger het begrip beleggingshorizon uit het oog verliest. Welnu, op lange termijn zijn de aandelen altijd als winnaar uit de bus gekomen tegenover elke andere beleggingsvorm.

Bovendien is de boodschap van de grote centrale banken duidelijk: alles zal in het werk worden gesteld om een recessie te vermijden. Maar ondanks deze geruststellende boodschap nemen de beleggers een houding van « voorzichtig optimisme » aan.

Om die reden trekken ze momenteel de kaart van de meerwaarden op obligaties en zoeken ze rendement op aandelen (via de dividenden, met name voor de “value” aandelen).

Het is een beetje de wereld op zijn kop, maar het is de huidige wereld. Zoals steeds, is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is nochtans een kapitaalintensieve investering die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen waarmee u ook onrechtstreeks in vastgoed kunt investeren.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer