21
juni 2019

De impact van de tweets van Trump op de markten

Geen enkele trader of belegger stelt de impact van de tweets van Donald Trump op de financiële markten in vraag. Erger nog, deze impact verhoogt de onzekerheid op de financiële markten, want niemand kan de teneur van deze tweets voorspellen, des te meer omdat ze elkaar kunnen tegenspreken zoals we in het Mexicaanse dossier gezien hebben.

Tweets-ld
Photo by Marten Bjork on Unsplash

Deze onzekerheid verklaart waarom de beleggers sinds het begin van het jaar obligaties verkiezen boven aandelen.

Het enige land waarvoor de dynamiek van de presidentiële tweets anders of meer genuanceerd is, is China. Wat dit dossier betreft, probeert Trump om nooit te ver te gaan. Het bewijs hiervan? De president van de Verenigde Staten toonde zich begin mei wantrouwig tegenover China, toen de Amerikaanse beursindexen met nieuwe records flirtten.

Anderzijds liet Trump zich meer optimistisch uit over de afloop van de onderhandelingen na de sterke val van de markten in het laatste kwartaal van 2018.

Kortom, de tweets van Trump wegen op de markten, maar deze laatstgenoemden beïnvloeden eveneens zijn eigen houding en dus zijn krachtverhouding in de onderhandelingen.

De reden hiervoor? De president van de Verenigde Staten zit in volle herverkiezingsperiode en wil geen beurscrash tijdens zijn ambtstermijn. Vandaar zijn aanhoudende druk op de voorzitter van de Fed (Amerikaanse centrale bank), opdat hij de rente laag houdt of zelfs verlaagt.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer