12
april 2019

De fiscaliteit van beleggingen: één van de uitdagingen van de verkiezingen van 26 mei

De fiscaliteit van beleggingen is in de loop der tijd de variabele in de begrotingsaanpassing van de Belgische politici geworden. De Zweedse coalitie heeft de fiscaliteit van het kapitaal al grondig aangepakt: taks op de effectenrekeningen, taks op de speculatieve meerwaarden, verhoging van de roerende voorheffing van 25% tot 30%, verhoging van de beurstaks, enz.

la-fiscalite-des-placements-un-des-enjeux-des-elections-du-26-mai-puilaetco-dewaay

Ondanks de rechtsonzekerheid die door al deze veranderingen wordt veroorzaakt en ondanks de mislukking van sommige maatregelen (de daling van het aantal transacties deed de inkomsten van de beurstaks kelderen), getuigen de politieke partijen die bij de volgende verkiezingen aantreden, van vindingrijkheid om de houders van roerende inkomsten opnieuw te belasten.

Sommigen willen een globalisering van de inkomsten, terwijl anderen nieuwe belastingen of nieuwe vrijstellingen willen invoeren.

Kortom, het moratorium op de fiscaliteit van beleggingen is niet voor morgen. Spijtig, want het beleggersvertrouwen steunt eveneens op de stabiliteit van het juridisch en fiscaal kader.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer