03
mei 2019

De Europese aandelen onterecht genegeerd?

Voor de internationale beleggers is het duidelijk: de markt van de Europese aandelen is minder aantrekkelijk dan de Amerikaanse markt. De redenen hiervoor zijn welbekend: de groei is sterker in de Verenigde Staten dan in Europa en de politieke problemen in Europa (Brexit, Europese verkiezingen en risico van een populistische golf) spelen eveneens in het nadeel van de Europese aandelen.

les-actions-europeennes-injustement-boudees-puilaetco-dewaay

Nochtans vragen sommigen zich af of deze redenering niet een beetje overdreven is.

In de eerste plaats omdat, ondanks de onzekerheden, de resultaten van de Europese bedrijven een verbetering kennen. Ten tweede omdat de verwachte PER (koers-winstverhouding) 14 bedraagt voor de Eurostoxx index tegenover 18 voor de S&P 500.

Kortom, men kan zich afvragen of de niet-Europese beleggers het politieke risico in Europa niet te veel overschatten? Bovendien registreerde de eurozone een dynamische groei van +0,4% voor de eerste 3 maanden van het jaar. Dat is duidelijk beter dan de 0,1% van het 3de kwartaal 2018 en de 0,2% van het 4de kwartaal. De groei van het eerste kwartaal 2019 is niet magnifiek, maar toont wel aan dat de eurozone bestendiger is dan voorzien, ondanks de politieke onzekerheden.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer