10
mei 2019

De eerste stappen van Uber op de beurs

Het is de beursintroductie (IPO) waar men het meest naar uitgekeken heeft sinds die van Facebook, ondertussen al zeven jaar geleden. Deze IPO vindt plaats vandaag, vrijdag 10 mei 2019, op Wall Street in een eerder woelige beurscontext als gevolg van de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China.

premier-pas-d-uber-en-bourse-puilaetco-dewaay

Om die reden werd de beursintroductieprijs vastgelegd op 45 dollar, aan de ondergrens van de indicatieve prijsvork (44-50 dollar).

We herinneren eraan dat de bestuurders van Uber zich eveneens willen behoeden voor de moeilijkheden die hun concurrent Lyft ondervonden heeft bij zijn notering op Wall Street. Sinds zijn beursintroductie eind maart is de koers van Lyft immers met 23% gedaald.

Tegen een prijs van 45 dollar per aandeel wordt Uber gewaardeerd op 82,4 miljard dollar, ofwel bijna een derde minder dan de door zijn bankiers in 2018 gewenste 120 miljard dollar.

Maar het is wellicht de prijs die men moet betalen om de beleggingsfondsen tevreden te stellen die – in tegenstelling tot de speculatieve fondsen – enkel orders plaatsen tegen een matige prijs.

Sommige analisten menen dat zelfs tegen een prijs onderaan de prijsvork, het aandeel nog te duur wordt betaald. We mogen niet vergeten dat Uber in 2018 nog 3 miljard dollar verloren heeft en dat het bedrijf sinds zijn oprichting nooit winstgevend is geweest.

De CEO van Uber herinnert eraan dat inzetten op Uber gelijkstaat aan inzetten op de toekomst van het vervoer. Kortom, Uber zou de Amazon van het vervoer zijn. Om die reden geeft hij aan dat de missie van zijn bedrijf erin bestaat om een technologisch vervoers- en logistiek platform te worden en dat Uber meer in zijn mars heeft dan zijn huidige activiteit van taxidienst.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer