24
mei 2019

De Duitsers en de theorie van de « luchtzak »

De beste Europese leerling van de klas werd de voorbije weken een beetje in twijfel getrokken, al was het maar omdat Duitsland nipt aan een recessie ontsnapt is en het land het grootste indirecte slachtoffer is van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Allemands-ld

In Duitsland weerklinkt er momenteel nochtans een zucht van opluchting. In de eerste plaats, omdat Donald Trump zijn beslissing om de douanerechten op de Europese auto-import te verhogen, 6 maanden uitgesteld heeft. De automobielindustrie, die het al moeilijk heeft door de diverse regelgevingen die haar worden opgelegd, kan deze bijkomende kost missen als kiespijn.

Tegelijkertijd registreert de Duitse economische groei een herstel. Het BBP liet een stijging van 0,4% optekenen na een daling van 0,2% en een stagnatie over de vorige twee kwartalen. De theorie van de « luchtzak » die door sommige economen naar voren geschoven werd, lijkt dus de juiste.

Een ander geruststellend feit: de stijging van het bbp is vooral te wijten aan de binnenlandse vraag. Op een moment waarop de internationale handel vertraagt door de handelsoorlog, is dit veeleer goed nieuws voor de duurzaamheid van de groei.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer