23
april 2019

De centrale banken navigeren op het zicht

Een blik op de beursbewegingen volstaat om zich bewust te worden van de cruciale rol van de centrale banken. Als de markten hun stijgende beweging voortzetten, dan is dat grotendeels te danken aan het soepele monetaire beleid van de centrale banken.

les-banquiers-centraux-naviguent-a-vue-puilaetco-dewaay

Maar de laatste vergaderingen van de Fed (Amerikaanse centrale bank) en de ECB (Europese Centrale Bank) tonen aan dat de leiders van deze instellingen op het zicht besturen.

Hoewel de ECB haar richtrente ongewijzigd gehouden heeft, heeft Mario Draghi, de voorzitter van de ECB, toegegeven dat hij zijn beleid de komende maanden zal aanpassen in functie van de evolutie van de conjunctuur.

« Momenteel is het te vroeg om een beslissing te nemen (…). We hebben bijkomende informatie nodig die we tussen vandaag en juni zullen ontvangen », verklaarde hij tijdens de laatste vergadering van de raad van gouverneurs van de ECB.

Dezelfde woorden klinken bij de Fed. Uit de notulen van de Amerikaanse centrale bank blijkt dat haar bestuurders onzeker zijn. Ze hebben eveneens beslist om de richtrente ongewijzigd te laten, maar hebben verwittigd dat de rente opwaarts of neerwaarts zou kunnen worden bijgesteld naargelang van de evolutie van de economische gegevens.

De centrale banken, die worden geacht het best geïnformeerd te zijn, besturen op het gevoel.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer