24
mei 2019

De Brexit, de Europese verkiezingen en de markten

Iedereen is het erover eens: het Brexit-feuilleton is ingewikkeld, zowel omdat het blijft aanslepen als door zijn middelmatige plot. Theresa May slaagt er niet in om met haar Labour tegenhanger Corbyn tot een compromis te komen over een plan voor een soft Brexit.

le-brexit-les-elections-europeennes-et-les-marches-puilaetco-dewaay

De onderhandelingen tussen de twee politieke leiders zijn zelfs gestaakt. Tussen de aankondiging van het ontslag van Theresa May en het opstellen van het zoveelste plan om aan het Britse parlement voor te leggen, lijkt het rampscenario (Brexit zonder deal) vorm te krijgen.

Als er geen akkoord komt, zullen de Britten op zondag 26 mei aan de Europese verkiezingen moeten deelnemen, wat het toppunt zou zijn voor een land dat de Europese Unie wil verlaten, des te meer daar de pro-Brexit partij van Nigel Farage de wind in de zeilen heeft in de peilingen en alle andere partijen lijkt te verpletteren.

De financiële markten staan verwonderlijk genoeg niet onder druk. De consensus onder economen is dat, ondanks een mogelijke opmars van de populistische partijen in Europa, de Europese Unie niet in gevaar is. Wellicht omdat de populistische partijen begrepen hebben dat een uitstap uit de Europese Unie geen “walk in the park” is, zelfs niet voor een land zoals Groot-Brittannië.   

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer