09
november 2018

De beurzen: en nu ?

De moeilijke maand oktober ligt achter ons. Dit geldt ook voor de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen. Wat moet men de komende weken in de gaten houden? In de eerste plaats dient men zich ervan bewust te zijn dat de vrees van de beleggers niet als bij toverslag verdwenen is.

bourses-et-maintenant-puilaetco-dewaay-private-bankers

2018 is nog niet voorbij en zou nog tot eind december bewogen kunnen zijn. De correctie van de beurzen in oktober heeft de waarderingen uiteraard aantrekkelijker gemaakt. Maar alvorens te weten of er een beursherstel komt of niet, gaan de beleggers verschillende factoren onder de loep nemen.

De evolutie van de beurzen in de komende weken zal afhangen van deze (niet-uitputtende) lijst van factoren .
  • De eerste factor is de rente: ze gaan vooral de Amerikaanse tienjarige rente in het oog houden. Als ze ontspoort boven de 3,4% en de drempel van de 4% nadert, zou de Amerikaanse beurs tamelijk slecht kunnen reageren.
  • Een andere rente die eveneens van nabij zal worden gevolgd, is de Italiaanse rente of beter gezegd het renteverschil (spread) met de Duits rente op 10 jaar. Hoe groter dit wordt, hoe meer turbulenties men in de eurozone mag verwachten.
  • Daarnaast is er ook de geplande vergadering tussen de Chinese en de Amerikaanse president tijdens de top eind november. Zal zij het einde van de handelsoorlog inluiden?

De evolutie van de beurzen in de komende weken zal afhangen van deze (niet-uitputtende) lijst van factoren.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer