19
april 2019

De beleggers op jacht naar mooie dividenden

Hoewel de beurs sinds het begin van het jaar mooie performances laat optekenen, blijven de beleggers voorzichtig. De reden hiervoor: de daling van de meeste macro-economische indicatoren. Zo heeft het IMF zijn groeivoorspellingen neerwaarts herzien van 3,5% naar 3,3%.

les-investisseurs-a-laffut-de-beaux-dividendes-puilaetco-dawaay

Om die reden trachten de beleggers zich te beschermen in geval van een cyclusommekeer. De vluchtwaarden hebben dus opnieuw de wind in de zeilen. De beleggers verkiezen momenteel beursgenoteerde bedrijven met een gezonde balans en een lage schuldenlast.

Eén van de manieren om op dit thema in te spelen, bestaat erin om te kiezen voor rendementswaarden, i.e. bedrijven die op regelmatige basis mooie dividenden uitkeren.

We moeten bovendien benadrukken dat het verschil tussen de aandelenrendementen en de obligatierendementen in Europa een hoogtepunt bereikt. Maar we moeten ons geen illusies maken: in Europa zijn de dividenduitkeringen eveneens het resultaat van een daling van de investeringen.

Voor de beleggers is het eenvoudig: de afwezigheid van groeivooruitzichten remt de investeringen van de beursgenoteerde bedrijven af en anderzijds zet ze hen onder druk om hoge uitkeringsratio’s te behouden.

Zoals steeds, is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer