26
augustus 2019

De beleggers beginnen de Chinese markt te wantrouwen

Wantrouwen heeft een prijs. In China bedraagt deze prijs 2,9 miljard dollar, i.e. het bedrag van de kapitalen die de beleggers (beleggingsfondsen en indexfondsen) in één maand (half juli tot half augustus) van de Chinese markt hebben weggehaald. De uitstroom is de grootste sinds 2017. De laatste tekenen van een gelijkaardig wantrouwen gaan terug tot 2016 (devaluaties) en 2012 (schandalen in verband met corruptie).

Marché-chinois-ld

Dit verschijnsel wordt door de beleggers aandachtig gevolgd. Er zijn genoeg elementen die de kapitaaluitstroom uit de Chinese markt kunnen verklaren.

Ten eerste, de vertraging van de groei van het Chinese bbp. Met 6,2% voor 2019 bevindt de groei zich op een zeer zwak – relatief – niveau.

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten is een andere reden die de huidige kapitaaluitstroom rechtvaardigt.

Last but not least kon de recente val van de Chinese munt de beleggers evenmin geruststellen.

Een dergelijk wantrouwen heeft geen invloed op het moreel van de regering in Peking. Zij is gestart met een verleidingsoperatie ten aanzien van de buitenlandse beleggers. Eén van de meest spectaculaire acties in dit opzicht is de vermindering van het aantal activiteitssectoren die verboden zijn voor buitenlandse beleggers. Zal dit volstaan om het vertrouwen van de beleggers te herstellen?

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer