03
juni 2019

De BEL 20 kende zijn slechtste maand sinds 2009

Het spreekwoord « sell in May and go away » was dit jaar van toepassing. De meeste indexen registreerden een slechte performance in mei 2019. Het lijkt erop dat de beleggers dit beursspreekwoord letterlijk hebben opgevat.

Storm-2-ld

De BEL 20, de sterindex van de beurs van Brussel, vormde geen uitzondering op wereldwijde terugval: met een daling van 8,5% liet de BEL 20 zijn slechtste maand van de voorbije tien jaar optekenen.

Er zijn verschillende redenen voor deze algemene neerwaartse beweging (de EURO STOXX 600 moest in mei 6% prijsgeven): nadat de beleggers zo naïef waren om te geloven in een snelle oplossing van de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten, zijn ze vandaag ontgoocheld. En de laatste verhoging van de douanerechten die Donald Trump onverwacht doorgevoerd heeft ten aanzien van Mexico stemt de beleggers nog meer pessimistisch over een snelle en definitieve afloop van de handelsoorlog.

Voor Europa komen daar nog specifieke elementen bij zoals de Brexit en de opkomende spanning tussen Italië en de Europese Commissie ingevolge de niet-naleving van de budgettaire verplichtingen.

Maar volgens de laatste peiling van het agentschap Reuters is de tendens nog niet duidelijk voor de beleggers, want de analisten blijven nog optimistisch en menen dat de meeste wereldindexen het jaar met een stijging zouden moeten afsluiten.

Lees ook

conseils-en-patrimoine-artistique

Bedachtzaam advies voor het beheer van uw kunstvermogen

Bezit u kunstwerken die deel uitmaken van uw familie of bent u een gepassioneerd verzamelaar? Kunst is een belangrijk deel van een privévermogen en vraagt om een specifieke benadering. Binnen onze privébank adviseert ons departement Kunstbeheer u discreet, objectief en transparant over uw kunstpatrimonium.

Lees meer
Une-approche-globale-de-votre-patrimoinejpg

Een globale aanpak voor uw vermogen Transparantie, onafhankelijkheid, professionalisme en performance

Onze exclusieve ambitie: alles in het werk stellen om uw globale vermogen op een professionele en zorgvuldige manier te beheren. Deze positionering garandeert u een dienstenaanbod met een hoge toegevoegde waarde.

Lees meer