08
juli 2019

De Amerikaanse groeicyclus duurt langer dan de Beatles

De Verenigde Staten hebben hun record van een positieve groei verbroken. Het laatste dateert van maart 2001, met een ononderbroken positieve groei van maart 1991 tot maart 2001. Maar dit historische record werd zonet verbroken door een positieve groei van 121 maanden zonder recessie.

le-cycle-de-croissance-americain-a-dure-plus-longtemps-que-les-beatles-puilaetco-dewaay

Het is een nooit geziene gebeurtenis sinds 1854, i.e. het jaar vanaf wanneer we over betrouwbare economische statistieken beschikken. De strateeg van Invesco verklaarde aan de Financial Times: « Deze cyclus duurt langer dan de Beatles, de Amerikaanse serie Seinfeld en Instagram ».

Enkel Australië doet het beter met een groei van 27 jaar zonder recessie. Maar dit record roept eveneens vragen op in de Verenigde Staten en daarbuiten. In de eerste plaats, omdat deze groei gepaard gaat met een toename van de sociale ongelijkheden. Gelukkig bevindt de werkloosheidsgraad zich op een bodempeil (3,6%) en beginnen de lonen eindelijk opwaarts te evolueren (wat goed is om de inflatie aan te wakkeren).

Daarnaast roept dit record nog andere vragen op: wanneer de economie van een land in topvorm is, stijgt de rente normaal gezien. Maar in de Verenigde Staten zien we het omgekeerde: de rentecurve is niet alleen omgekeerd, maar de beleggers verwachten zich ook aan een rentedaling in 2019.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer