08
februari 2019

De 3 P’s van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank

In de krachtmeting tussen het Witte Huis en de Fed (Amerikaanse centrale bank) is het Donald Trump die de eerste kamp gewonnen heeft. Nadat hij de Fed verweten had dat ze haar richtrente te vroeg verhoogd had, heeft Jerome Powell, de voorzitter van de Fed, besloten om af te wachten en momenteel geen renteverhogingen meer door te voeren.

les-3-p-du-president-de-la-banque-centrale-americaine-puilaetco-dewaay

Het is eveneens een overwinning voor Wall Street, die niet begreep waarom de Fed zich haastte om haar rente zo snel te verhogen.

De boodschap van Powell aan de markten kan worden samengevat in drie woorden: Patience, Prudence en Pragmatism.

Kortom, de Fed stopt momenteel haar renteverhogingsbeleid dat in 2015 werd ingezet. De beleggers over de hele wereld waren opgelucht om te vernemen dat het risico van een te snelle rentestijging niet meer aan de orde is. Op zijn minst tot in maart 2019, want dan vindt de volgende vergadering van de Fed plaats.

Deze oppepper liet de beursindexen toe om januari in het groen af te sluiten.

Maar opgelet, voorzichtigheid is geboden. Want hoewel de aandelen een sterk herstel registreerden ten opzichte van de verkoopbeweging van december 2018, blijven de geldstromen nog altijd negatief.

De optimisten zullen opmerken dat de stromen over het algemeen achterlopen op de indexen, maar de meeste beleggers blijven voorzichtig. De beheerders gaan trouwens voor obligaties en cash in afwachting van meer duidelijkheid.

Van de eerste 210 beursgenoteerde bedrijven die hun resultaten al gepubliceerd hebben, overtrof 71% de verwachtingen, maar we zien een vertraging van de winstgroei. Voorzichtigheid is dus aan de orde.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer