14
oktober 2019

Cruciale weken in zicht voor de beurs

Het seizoen van de kwartaalresultaten van de bedrijven start met de nodige voorzichtigheid. In Europa voorzien de analisten gemiddeld een winstdaling van 3% voor de 600 belangrijkste Europese beursgenoteerde bedrijven. In de Verenigde Staten is de consensus nog voorzichtiger, met een gemiddelde winstdaling van 4,6% voor de 500 belangrijkste Amerikaanse bedrijven.

4.bourse_LD

De belangrijkste redenen hiervoor zijn reeds gekend: de economische vertraging, vooral in de industrie, de impact van de handelsspanningen, de rentedaling voor de financiële sector. In de Verenigde Staten moet men eveneens rekening houden met de impact van de sterke dollar die – daarentegen – bijdraagt aan de beperking van de terugval van de winsten in Europa.

De volgende vragen zijn aan de orde: krijgt de technologiesector, die almachtig is op Wall Street, op zijn beurt af te rekenen met moeilijkheden? Zal de zwakte in de industrie uitdijen naar de diensten? Wat zijn de bedrijfsvoorspellingen voor het vierde kwartaal?

Het antwoord op deze laatste vraag is eveneens cruciaal voor de markten. Het recessiespook duikt steeds meer op in de economische en financiële wereld, zoals blijkt uit de driemaandelijkse enquête van de Duke University bij de financiële directeurs.

In de Verenigde Staten voorspelt voortaan 53% een recessie tegen de herfst 2020, tegenover 69% in Europa en 72% in Azië. Het vooruitzicht van een nieuwe daling van de resultaten aan het einde van het jaar, voor het vierde kwartaal op rij zowel in Europa als in de Verenigde Staten, zou deze sombere voorspelling versterken.

Dit zou eveneens een bedreiging vormen voor de beurzen, want de bedrijven zijn de belangrijkste factor geworden van netto-aankopen op Wall Street. Maar om hun eigen aandelen in te kopen, gebruiken ze hun… winst.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is nochtans een kapitaalintensieve investering die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen waarmee u ook onrechtstreeks in vastgoed kunt investeren.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer