14
mei 2019

Commercieel vastgoed: internationale expansie om het hoofd te bieden aan de huidige uitdagingen

De sector van het commercieel vastgoed moet het hoofd bieden aan uitdagingen met betrekking tot de evolutie van het koopgedrag en de mobiliteit. In deze context steunen de GVV’s (Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen) die in deze sector actief zijn, hun huurders bij hun internationale expansie.

immobilier-commercial-lexpansion-internationale-pour-contrer-les-challenges-actuels-puilaetco-dewaay

Dat is één van de conclusies die getrokken werden tijdens de 5de editie van Meet the Manager. Deze conferentie die onlangs door Puilaetco Dewaay Private Bankers georganiseerd werd, liet de deelnemers toe om de sleutelpersonen van talrijke Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen te ontmoeten en met hen in dialoog te treden.

De GVV’s die in commercieel vastgoed gespecialiseerd zijn, hebben geprofiteerd van de gevolgen van de economische crisis van het einde van de jaren 2000 om in het buitenland gebouwen tegen een interessante prijs aan te kopen. Zo trok Qrf naar Nederland en Ascencio naar Frankrijk en Spanje om kwalitatieve investeringen te blijven doen.

Grensoverschrijdende acquisities laten eveneens toe om zich bloot te stellen aan markten die genieten van een hogere koopkracht dan in België. Om die reden is Leasinvest Real Estate actief in Luxemburg en Oostenrijk.

Bovendien moet het commercieel vastgoed reeds tal van jaren het hoofd bieden aan belangrijke uitdagingen, benadrukt Vastned Retail Belgium. De demografische en technologische ontwikkelingen hebben de sector grondig door elkaar geschud. In het bijzonder de millennials consumeren niet meer op dezelfde manier en verkiezen soms online winkels boven hun fysieke tegenhangers. Daarnaast hebben mobiliteitskwesties, zoals de invoering van voetgangerszones of het gebrek aan gratis parkings, essentiële punten voor Wereldhave Belgium, eveneens een impact gehad op de sector.

Deze verschillende elementen hebben de GVV’s ertoe gebracht om een nauwe relatie met hun huurders te ontwikkelen, legt Retail Estates uit. De eigenaars van commercieel vastgoed aarzelen niet om hun klanten te ondersteunen bij hun internationale expansie. We merken bovendien op dat de GVV’s zich voornamelijk uitbreiden over West-Europa, in landen waar de technologische en demografische ontwikkelingen vergelijkbaar zijn met die in België.

Anders investeren in vastgoed

De specialisten van Puilaetco Dewaay Private Bankers beheren actief een vastgoedmandaat dat voornamelijk belegt in aandelen van Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen (GVV’s). In het kader van dit mandaat zijn de GVV’s het voorwerp van een globaal, actief en zelfs proactief beheer, aangezien onze experts de evolutie van elk van deze vastgoedvennootschappen zeer strikt opvolgen. 

Wenst u meer informatie over ons vastgoedmandaat? Aarzel niet om ons te contacteren! Onze experts staan te uwer beschikking om u persoonlijk te ontmoeten.