08
juli 2019

Christine Lagarde gesteund door de financiële markten

Christine Lagarde, algemeen directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), werd voorgedragen om Mario Draghi op te volgen als voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB). De financiële markten wisten deze benoeming zeer te appreciëren.

christine-lagarde-plebiscitee-par-les-marches-financiers-puilaetco-dewaay
© Photo by Alexandros Michailidis on Shutterstock

De aandelen registreerden een stijging en de rente kende een daling naar aanleiding van haar benoeming. De reden waarom Christine Lagarde gewaardeerd wordt? De beleggers denken dat zij het monetaire beleid van Mario Draghi zal voortzetten.

Bovendien zijn de beleggers ook gerustgesteld door de verschillende benoemingen voor Europese sleutelfuncties. De aanstelling van Ursula von der Leyen als voorzitter van de Europese Commissie, die van Charles Michel als voorzitter van de Europese Raad en die van Christine Lagarde als voorzitter van de ECB tonen aan dat Europa sterker uit de laatste Europese verkiezingen gekomen is.

De populistische golf die de media maandenlang beroerd heeft en die de beleggers angst inboezemde, heeft geen grote verandering teweeggebracht. De Europese instellingen blijven onder de controle van de traditionele partijen.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer