02
september 2019

Christine Lagarde gaat het lagerentebeleid van Mario Draghi voortzetten

Het lagerentebeleid is nog niet ten einde. Om zich hiervan te overtuigen, volstaat het om de transcriptie van de hoorzitting van Christine Lagarde, de toekomstige voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), in het Europees Parlement te lezen.

lagarde

« Het is duidelijk dat het monetaire beleid zeer soepel dient te blijven in een voorzienbare toekomst », verklaarde ze in het kader van de procedure van haar benoeming. Ze voegde hieraan toe dat de ECB « het bodempeil van haar rentebeleid nog niet bereikt heeft ». Om de voortzetting van deze monetaire versoepeling te rechtvaardigen, herinnerde de voormalige algemeen directeur van het IMF eraan dat hoewel de ECB ervoor gezorgd heeft dat we niet in deflatie beland zijn en hoewel haar beleid toegelaten heeft om de groei en de werkgelegenheid te ondersteunen, is er anderzijds de mislukking van de inflatie die onder de drempel van 2% blijft.

Bovendien erkent ze ook dat de groei in de eurozone ter plaatse blijft trappelen en dat de vooruitzichten eerder neerwaarts gericht zijn. Kortom, het is volgens haar nog te vroeg om van de lage rente af te stappen.

Dergelijke uitspraken zijn uiteraard geen geruststelling voor de leiders van de Europese banksector. Om die reden maakte Christine Lagarde de europarlementsleden er eveneens op attent dat zij zich ervan bewust is dat de lage rente « gevolgen heeft voor de banksector en voor de financiële stabiliteit in het algemeen ». Het is een beleefde manier om de Duitse spaarders en de banksector te kalmeren of gerust te stellen. Conclusie: om voorzitter te worden van de ECB, moet men eveneens de kunst van het politieke evenwicht beheersen.

Lees ook

le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer
Gestion-durable-partenariat-triodos

Duurzaam beleggen: een exclusieve samenwerking met Triodos

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer