21
december 2018

China verstoort het einde van 2018

De laatste optimisten die hoopten op een eindejaarsrally werden ontnuchterd door de statistieken uit China. Die toonden aan dat de detailhandel en de industriële productie in november vertraagden. Deze cijfers bevestigen dat de Chinese economie in ademnood verkeert.

la-chine-perturbe-la-fin-dannee-2018-puilaetco-dewaay

Vandaag kan er dan ook niet meer aan getwijfeld worden dat de Chinese economie op een lager toerental draait. Dat is één van de gevolgen van de handelsoorlog die de Verenigde Staten voeren tegen China.

Momenteel hebben de ondersteuningsmaatregelen van de Chinese regering nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Alle blikken zijn daarom gericht op de vergadering over het economische beleid, van 19 tot 21 december.

De analisten van Citi hopen dat daar omvangrijke maatregelen en hervormingen om de economie te ondersteunen, worden doorgevoerd. Die zouden de financiële markten zuurstof kunnen geven. De beleggers zetten in op een heropleving begin 2019. De uitdaging is echter enorm, want de Chinese machine is vastgelopen door de handelsoorlog en de loodzware schuldenlast.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer