11
juni 2019

China slaat terug met… administratieve pesterijen

In de handels- en technologieoorlog die momenteel tussen China en de Verenigde Staten woedt, zijn de Amerikanen momenteel aan de winnende hand. De pessimisten menen dat China zijn Amerikaanse staatsobligaties zou kunnen verkopen om de onderhandelingen in zijn voordeel te doen ombuigen.

la-chine-riposte-avec-des-tracasseries-administratives-puilaetco-dewaay

In werkelijkheid heeft China gekozen voor een andere, meer subtiele vorm van represailles. In tegenstelling tot de Verenigde Staten die Huawei verbieden om sommige activiteiten in de Verenigde Staten uit te oefenen onder het voorwendsel van industriële spionage, willen de Chinezen Amerikaanse bedrijven bestraffen in geval van… herhaaldelijke tekortkomingen.

Een voorbeeld? FedEx heeft zich de woede van de Chinese administratie op de hals gehaald, omdat het zich schuldig gemaakt heeft aan herhaaldelijke fouten en inbreuken (zo heeft het pakketten met Huawei-producten verkeerd verzonden). Volgens Philippe Béchade (La Bourse au Quotidien) is het een gevaarlijke tegenaanval: FedEx verzendt dagelijks miljoenen pakketten in China. Het is technisch onmogelijk dat daarbij geen enkele fout wordt gemaakt.  

Als FedEx of een ander Amerikaans bedrijf geen feilloze dienstverlening biedt, zal het door de Chinese administratie als « weinig betrouwbaar » worden bestempeld. Als dat het geval is, komt het bedrijf op een zwarte lijst terecht. Erger nog, China zal geen genoegen nemen met het opstellen van een zwarte lijst van bedrijven. Het zal deze lijst uitbreiden tot « weinig betrouwbare » persoonlijkheden en persoonlijkheden die de Staat of het Chinese volk schade zouden kunnen toebrengen. De handelsoorlog is dus waarschijnlijk nog lang niet ten einde. Spijtig genoeg.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer