08
maart 2019

China krijgt meer invloed in de wereldindexen

China is een onbetwistbare economische en financiële grootmacht, maar ook op de beurs gaat het belang van het land toenemen. De reden hiervoor? De promotor van MSCI-indexen gaat het gewicht van de aandelen van de beurzen van Shanghai en Shenzen in zijn wereldindexen verviervoudigen.

la-chine-gagne-de-linfluence-dans-les-indices-mondiaux-puilaetco-dewaay

Welnu, deze indexen dienen als referentie voor beleggingsfondsen wereldwijd. Vorig jaar heeft MSCI voor de eerste keer 236 aandelen die op de twee Chinese beurzen noteren, opgenomen in zijn « opkomende markten » index. Maar nu gaat de directie van MSCI nog verder, want aan het einde van 3 stappen, waarvan de laatste in november eerstkomende zal plaatsvinden, zullen de A-klasse aandelen van het Chinese vasteland 3,3% van de index wegen, tegenover 0,71% vandaag.

Gao Ting, Head of China Strategy bij UBS Securities, gaf in een nota aan dat deze wijziging in de samenstelling van de wereldindex ongeveer 67 miljard dollar op de markt van de A-klasse aandelen zal aantrekken, en dat alleen nog maar voor 2019.

Ook Jerry Ping, Strategist bij CITI voor China, deelt deze mening. Volgens hem verwachten de meeste Amerikaanse banken belangrijke buitenlandse stromen in de richting van de Chinese markt.

Het is steeds raadzaam om dit soort opportuniteiten met uw private banker te bespreken.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer