11
juni 2019

Centrale banken: optimistisch, maar toch klaar om brandjes te blussen

Vanuit de centrale banken weerklinken momenteel tegenstrijdige verklaringen. Een waarnemer merkte op dat « de voorzitters van deze eerbiedwaardige instellingen bevestigen dat er helemaal geen brandjes zijn, maar dat ze anderzijds de grootste brandweerwagens paraat houden en blusvliegtuigen boven ons hoofd laten cirkelen ».

banques-centrales-une-tenue-de-pompier-sous-un-costume-doptimiste-puilaetco-dewaay

In de Verenigde Staten blijft president Trump maar herhalen dat de economie het goed doet, zo goed dat hij zich vastbijt in zijn handelsoorlog met China.

Maar op hetzelfde moment sluit de voorzitter van de Fed (Amerikaanse centrale bank) niet meer uit dat ze haar richtrente zal verlagen indien nodig.

In de eurozone krijgen we bijna dezelfde tegenstrijdige signalen. Op 6 juni laatstleden heeft Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), zijn groeivoorspellingen voor 2020 opwaarts herzien. Hij verzekert dat de economie van de eurozone slagvast is, maar stelt een renteverhoging niettemin uit tot juni 2020.

Kortom, de twee belangrijkste centrale banken zeggen tegen de beleggers: « alles gaat zeer goed, maar wij staan klaar indien er iets verkeerd zou lopen ». Om dit pokerspel te ontcijferen en de impact op uw portefeuille in te schatten, is het raadzaam om dit met uw private banker te bespreken.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer