29
juli 2019

Brexit: moeten we bang zijn voor Boris Johnson?

Enkele dagen voor de verkiezing van de nieuwe leider van de conservatieve partij daalde de koers van het pond sterling licht.

brexit-faut-il-se-mefier-de-boris-johnson-puilaetco-dewaay
© Photo by Frederic Legrand - COMEO on Shutterstock

Zodra Boris Johnson als overwinnaar uit de verkiezing kwam stabiliseerde de Britse munt zich nochtans. Paradoxaal? Nee. De intrek van Boris Johnson in Downing Street 10 was door de financiële markten immers al ruimschoots ingecalculeerd. Met zijn overname van de macht viel enkel een onzekerheid weg.

Beleggers kijken trouwens verder dan zijn publieke verklaringen en concentreren zich liever op de volgende stappen van de kersverse eerste minister: de samenstelling van zijn kabinet en zijn plan voor de Brexit.

In een recent rapport van Britain’s National Institute of Social and Economic and Social Research wordt de kans dat er op 31 oktober geen Brexitdeal is, geschat op 40%.

Uiteraard dragen de uitspraken van Boris Johnson bij tot de teneur van dit rapport. Meermaals herhaalde hij immers dat Groot-Brittannië de Europese Unie ten laatste op deze datum zou verlaten, met of zonder deal.

De Britse econoom Kallum Pickering wees evenwel op de reputatie van Boris Johnson om zijn uitspraken aan te passen aan de publieke opinie. Oud-lid van de House of Lords Michael Heseltine, beschreef Johnson als een politicus die afwacht welke richting de massa uitgaat. Om zich dan snel aan het hoofd ervan te scharen, luid schreeuwend: ‘volg mij’. Met andere woorden: alles is nog mogelijk, ook een voorspoedigere afloop.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer