14
september 2018

Brengt de inkoop van eigen aandelen de toekomst van Wall Street in gevaar?

Amerikaanse bedrijven zweren tegenwoordig bij het inkopen van eigen aandelen. Volgens de zakenbank Goldman Sachs zou de inkoop van eigen aandelen dit jaar in totaal goed zijn voor meer dan 1.000 miljard dollar. Aan de oorsprong van dit record ligt de fiscale hervorming van Donald Trump.

les-rachats-daction-detruisent-ils-lavenir-de-wall-street-puilaetco-dewaay-private-bankers
Maar deze inkoopkoorts verontrust ook sommigen. Zoals Patrick Artus, econoom bij Natixis. De bedrijven van de S&P 500 zullen immers 4,5% van de op de markt beschikbare aandelen inkopen, tegenover 3% tijdens de vorige jaren.
Het resultaat van dit alles is dat er vandaag in de Verenigde Staten tweemaal minder beursgenoteerde aandelen zijn dan in het jaar 2000. Meer nog: volgens de econoom blijven er tegen dit tempo binnen 20 jaar in de Verenigde Staten geen beursgenoteerde aandelen meer over. Ze zullen dan allemaal in handen zijn van grote beleggers of private equity fondsen, voorspelt hij. Dat is wat hij het Teslasyndroom noemt. Bedrijfsleiders voelen er niet veel meer voor om op de beurs te noteren en om te antwoorden op de soms hinderlijke vragen van de financiële analisten.
Lijkt dit overdreven? Kijk dan maar eens terug naar de situatie twintig jaar geleden: toen noteerden er in de Verenigde Staten nog 8.000 bedrijven op de beurs tegenover… 3.800 vandaag.

 

 

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer