29
juli 2019

Beurzen: vaarwel ratio, leve het momentum?

Veel beleggers staan perplex van de huidige beursbewegingen.

bourses-adieu-raisonnement-et-vive-le-momentum-puilaetco-dewaay
© Photo by Austin Distel on Unsplash

We vatten hun analyse in enkele lijnen samen. De Verenigde Staten voeren nog steeds een handelsoorlog met China. Daarnaast dreigen ze in een echte oorlog verwikkeld te raken met Iran, wat een weerslag zou hebben op de oliemarkt. Aan het hoofd van Groot-Brittannië komt Boris Johnson die niet aarzelt om te verklaren dat de Brexit ingaat op 31 oktober, met of zonder akkoord. Ook al blijft de Amerikaanse groei positief, hij remt af. De Europese groei staat op een laag pitje en de Chinese groei blijft weliswaar hoog maar zet ook een daling in.

En intussen genereren lage rentes nagenoeg overal sterke koersstijgingen (aandelen, staatsobligaties, immobiliën). Het krasse is dat de beurzen blijven stijgen. En dat de voorzichtige belegger deze hausse misloopt en geen geld verdient.

Je zou er bijna van gaan geloven dat het om geld te verdienen op de beurs volstaat om mee te gaan met het momentum, zonder zich druk te maken over een eventuele beurscorrectie. Maar is dat de houding van een bedachtzame belegger? Uiteraard niet. Bij een blijkbaar incoherente markt blijft het nog altijd best om te overleggen met uw private banker.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer