22
juli 2019

Bernard Arnault, of het verhaal van de bomen en het bos

Niet langer Bill Gates, maar de Fransman Bernard Arnault, prijkt op de 2e plaats van de Bloomberg Billionaires Index. De baas van de wereldwijde luxegigant LVMH is vandaag goed voor een persoonlijk fortuin dat geschat wordt op 107,6 miljard dollar (96 miljard euro).

bernard-arnault-larbre-qui-cache-la-foret-puilaetco-dewaay
© Photo by Christian Wiediger on Unsplash

De stichter van LVMH profiteert van de uitstekende gezondheid van de groep waarvan hij met zijn familie bijna de helft van het kapitaal bezit. Met zijn portefeuille van 70 merken (waaronder Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi, Hennessy of Dom Pérignon) zette de luxegigant in 2018 recordresultaten neer en een beursstijging van bijna 50% sinds januari.

Bernard Arnault verklaarde overigens zonder verpinken dat hij er niet zeker van was of Facebook binnen 100 jaar nog zou bestaan, maar dat hij daarentegen met zekerheid wist dat mensen dan nog steeds van champagne zullen houden.

De uitmuntende prestaties van LVMH mogen echter niet doen vergeten dat de gemiddelde leeftijd van de groepen in de CAC 40 (de index van de Beurs van Parijs) boven de 100 jaar ligt! In de Verenigde Staten bedraagt de gemiddelde leeftijd slechts 15 jaar voor de Nasdaq, terwijl voor de S&P 500 index ongeveer 30% van de kapitalisatie komt van bedrijven als Google, Apple, Facebook, Amazon of Microsoft. Allemaal bedrijven die jonger zijn dan 40 jaar, met andere woorden.

Een opmerking die Emmanuel Macron al maakte toen hij nog minister van Economie was. Zo wou hij de aandacht vestigen op het feit dat toekomstgerichte sectoren te weinig vertegenwoordigd zijn in de CAC 40-index. Erger nog: jonge Franse technologische bedrijven willen liever niet in Paris genoteerd worden.

Een van de vele voorbeelden? Het internetadvertentiebedrijf Criteo, verkoos de Nasdaq boven Paris. Voor Philippe Tibi, de auteur van een rapport over hoe techbedrijven te overtuigen van een notering in Frankrijk, ‘is het hele Franse ecosysteem aan een evolutie toe’.

Lees ook

horloge

Een gepersonaliseerd vermogensbeheer

U geniet van een volledig gepersonaliseerde aanpak. In samenwerking met een team van exper ts in hun respectieve domeinen en gebruikmakend van performante informaticamiddelen, concentreren onze private bankers zich uitsluitend op uw specifieke behoeften.

Lees meer
Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is nochtans een kapitaalintensieve investering die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen waarmee u ook onrechtstreeks in vastgoed kunt investeren.

Lees meer