30
november 2018

Apple ingehaald door Microsoft?

Opschudding in het klassement van de bedrijven met de hoogste beurswaardering. Apple stond aan de top met een beurskapitalisatie van meer dan 1.000 miljard dollar. Maar in oktober en november werden er rake klappen uitgedeeld op de beurs.

apple-doublee-par-microsoft-puilaetco-dewaay-private-bankers

Zo registreerde de beurskapitalisatie van Apple een terugval tot onder de drempel van de 1.000 miljard dollar en op dinsdag 27 november kon Microsoft (kort) de eerste plaats op het podium wegkapen. De laatste keer dat Microsoft een hogere beurswaardering had dan Apple dateert van … 2010!

Het feit dat Apple deze week van zijn troon gestoten werd, is gedeeltelijk te wijten aan Donald Trump. In een interview aan de Wall Street Journal vermeldde hij de mogelijkheid dat de taksen eveneens een impact hebben op de iPhones van Apple en, meer in het algemeen, op de in China vervaardigde computers. Het simpelweg aanhalen van deze taksen deed het aandeel Apple ontsporen dat reeds enkele klappen kreeg van de beleggers.

Op het ogenblik van schrijven strijden de twee aandelen nek aan nek om de titel van de grootste beurskapitalisatie wereldwijd. Wil dit zeggen dat de alleenheerschappij van Apple voorbij is? Dat zou een voorbarige conclusie zijn, al was het maar omdat het bedrijf een omvangrijk aandeleninkoopprogramma heeft (100 miljard dollar). Anders gezegd, dit programma kan de daling van het aandeel opvangen.

Ondertussen staat Bill Gates, de oprichter van Microsoft, met een grote glimlach op de voorpagina van de financiële dagbladen.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer