09
november 2018

Amerikaanse verkiezingen: Trump onder parlementaire controle

Door de macht te nemen in het Huis van Afgevaardigden, kunnen de democraten het Witte Huis controleren. Anders gezegd, ze krijgen nieuwe onderzoeksbevoegdheden, kunnen hoorzittingen organiseren, documenten opvragen, zoveel getuigen oproepen als nodig en zelfs trachten om de belastingaangifte van Donald Trump te verkrijgen.

elections-us-trump-sous-controle-parlementaire-puilaetco-dewaay-private-bankers

Anderzijds is het risico van afzetting van de president momenteel tamelijk gering, aangezien er binnen de democratische partij geen consensus is over een mogelijke actie in die zin. Maar de echte bekommernis voor de Verenigde Staten is een blokkering van de instellingen, zoals onder het presidentschap van Barack Obama het geval was. Frank Vranken, onze Chief Strategist, licht toe:

Het risico van een president wiens bevoegdheden worden ingeperkt, is aanzienlijk toegenomen met een Huis van Afgevaardigden in handen van de democraten. Het is niet zeker of Donald Trump zich hierin zal schikken. Bijgevolg dient men zich de komende maanden te verwachten aan meer wrijvingen ».

Als de democraten de kaart van de blokkering trekken, zou dit het einde van de republikeinse agenda betekenen: geen nieuwe belastingverlagingen voor particulieren, geen herroeping van de Obamacare en geen gesnoei in de sociale voorzieningen. Waarschijnlijk zullen de financiële markten tevreden zijn met deze verdeling van de macht « die voor één keer goed door de peilingen geanticipeerd werd », preciseert Frank Vranken.

Volgens de waarnemers van de Amerikaanse politiek zou deze verdeling van de macht toelaten om Donald Trump meer te controleren, maar met behoud van de verlaging van de vennootschapsbelasting en de pro-marktmaatregelen.

Voor diegenen die zich zorgen maakten over het risico van economische oververhitting, komt deze democratische controle dus als geroepen. Voor de beoordeling van de impact van de resultaten van de tussentijdse verkiezingen op uw portefeuille, is het, zoals altijd, raadzaam om uw private banker te contacteren.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer