12
juli 2018

Als Oost en West elkaar treffen

We hebben de langetermijnvooruitzichten voor enkele van de grootste economieën ter wereld voor u onder de loep genomen. Terwijl de Verenigde Staten zich blijven terugtrekken van het wereldtoneel, slaagt Europa er maar niet in om een gemeenschappelijke hervormingsagenda te formuleren. Ondertussen blijft China van deze situatie profiteren.

au-carrefour-entre-lorient-et-loccident-frank-vranken-Puilaetco-Dewaay-Private-Bankers

Europa slaagt er niet in om één front te vormen. Duitsland en Frankrijk, de grootste economieën van dit blok, proberen via ingrijpende binnenlandse hervormingen echter wel een stap vooruit te zetten. 

Dankzij een ondernemende “Mittelstand” (middenklasse) en gestage investeringen in digitalisering en disruptieve technologieën vindt de Duitse economie zichzelf opnieuw uit voor een nieuw tijdperk. Ondertussen heeft Frankrijk een ambitieuze president gekozen die een economie wil liberaliseren die gebukt gaat onder een verstikkende bureaucratie, hoge belastingen en dwarsliggende vakbonden. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

De schijnbaar onstuitbare opmars van China vormt één van de redenen waarom de post-Brexit-strategie van het Verenigd Koninkrijk zo sterk steunt op onderhandelingen over nieuwe samenwerkingsverbanden met het Verre Oosten. Ondertussen is de toekomst van Rusland zeer onzeker. Dit land worstelt niet alleen met ongunstige demografische ontwikkelingen, maar moet ook dringend meer spreiding in de economische activiteiten buiten de energiesector aanbrengen.

Nu de contouren van de nieuwe ‘nieuwe wereldorde’ zichtbaar worden, moeten beleggers hun horizon verbreden en hun strategieën aanpassen aan de verschuivende economische machtsverhoudingen van het Westen naar het Oosten

Wij delen graag onze visie over de evolutie van de nieuwe wereldorde met u.

 

Hieronder vindt u de artikelen die ons standpunt over deze veranderende wereld vertellen.

De nieuwe ‘nieuwe wereldorde’

China: (R)evolutietheorieën

Verenidge-Staten: Gaat Trump Amerika weer groot maken?

Duitsland: Investeren in de toekomst

Frankrijk in verandering

Europa: Alle neuzen dezelfde kant op krijgen

Verenigd Koninkrijk: Nieuwe horizonten

Rusland: Bevolkingsstagnatie en disruptie

Wenst u meer informatie? Aarzel niet om dit met uw private banker te bespreken of om ons te contacteren.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer