21
december 2018

2019 volgens Pimco

De Amerikaanse activabeheerder Pimco heeft zijn traditionele vooruitblik op 2019 bekendgemaakt. Vóór de zomer had de beheerder het bij het rechte eind toen hij de beleggers waarschuwde voor een ontnuchtering.

lannee-2019-selon-pimco-puilaetco-dewaay

Om de uitdagingen van de komende maanden te duiden, riep Pimco de hulp in van verschillende internationaal gerenommeerde experts zoals Ben Bernanke, de vroegere voorzitter van de Fed (Amerikaanse Centrale Bank) en Richard Thaler, winnaar van de Nobelprijs voor economie in 2017. Het resultaat? De aanbevelingen van deze experts sluiten aan bij wat er links en rechts al te lezen viel.

De wereldwijde groei zal zich handhaven, al is het in vertragingsmodus. De ondersteuning door de centrale banken vermindert en politieke risico’s vormen donkere wolken. De waarschijnlijkheid van een recessie binnen een horizon van 12 maanden is volgens de berekeningen van Pimco met 30% gestegen. En de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China blijft een bron van volatiliteit.

In deze onzekere context onderscheidt Pimco zich van andere beheerders die het accent leggen op niet-liquide activa (vastgoed, private equity, …) om rendement te zoeken. De beheerders van Pimco concentreren zich daarentegen op liquide activa (aandelen, obligaties). Zo kunnen ze reageren op “specifieke opportuniteiten of een vergroting van de renteverschillen of een stijging van de volatiliteit”.

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
investissement-immobilier

Anders investeren in vastgoed?

Hebt u, net als de meeste Belgen, ook een baksteen in de maag? Nochtans: rechtstreeks in fysiek vastgoed investeren is een kapitaalintensieve investering, die toch wel een aantal risico’s inhoudt. Daarom bieden we u bij Puilaetco Dewaay Private Bankers oplossingen aan waarmee u ook onrechtstreeks in immobiliën kunt investeren.

Lees meer
le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer