19
augustus 2019

100-jarige obligaties: een succes, behalve voor Argentinië

Zich voor 100 jaar in de schulden steken: een raar idee? Nochtans hebben verschillende landen dit gedaan. Argentinië deed het twee jaar geleden. Na een zware periode slaagde het land erin om 2,7 miljard dollar op te halen voor… 100 jaar! Het moet worden gezegd dat de geboden rente verleidelijk was: 7,9%.

argentine-ld

Maar deze wittebroodsweken met de markten hebben niet lang geduurd en werden vorige week zelfs afgebroken. De honderdjarige obligatie verloor een kwart van haar waarde in één dag tijd.

Het Franse dagblad Les Echos preciseerde dat deze obligatieveldslag momenteel enkel betrekking heeft op Argentinië. Andere landen zoals België, Ierland en Oostenrijk hebben eveneens honderdjarige obligaties met succes uitgegeven. En allemaal kennen ze een gunstige evolutie op de secundaire markt. De Ierse schuld op 100 jaar kende een waardestijging van 61% sinds het begin van 2019. Honderdjarige bedrijfsobligaties zoals EDF evolueren in dezelfde richting (waardestijging van 47% voor deze obligatie in pond sterling met vervaldag in 2114).

Maar opgelet: deze honderdjarige obligaties hebben in de meeste gevallen geen betekenisvolle bedragen opgehaald. Zo haalden Ierland en België elk 100 miljoen euro op, i.e. een peulschil in vergelijking met het bedrag van de overheidsschuld van deze twee landen.

 

Lees ook

le-crédit-patrimonial-des-solutions-sur-mesure

Vermogenskredieten: oplossingen op maat!

Wilt u een opportuniteit aangrijpen of een belangrijke verrichting financieren, zonder uw portefeuille, of een deel ervan, te moeten verkopen? Bij Puilaetco Dewaay Private Bankers kunt u genieten van een bijzonder soepele financiering op maat, tegen zeer gunstige voorwaarden: het vermogenskrediet, ook wel ‘Lombardkrediet’ genoemd.

Lees meer
Pourquoi-choisir-puilaetco-dewaay-pirvate-bankers

Waarom kiezen voor Puilaetco Dewaay Private Bankers?

Sinds 1868 hebben we maar één enkele missie: u performante, gepersonaliseerde en verantwoorde oplossingen bieden. Als private bankers focussen we op een volledig gepersonaliseerde aanpak, gebaseerd op onze ervaring, geschiedenis en geavanceerde technologie.

Lees meer