Artikels

16
mei 2019
Economie & financiële markten

Rentedaling: tegen de wil van de CFO’s door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Donald Trump heeft het nogmaals rechtstreeks gemunt op Jay Powell, de voorzitter van de Fed (Amerikaanse centrale bank), door hem te vragen om de richtrente te verlagen.

Lees meer
16
mei 2019
Economie & financiële markten

Europa, toekomstig doelwit van Donald Trump? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Na China, Europa? Donald Trump heeft nooit een geheim gemaakt van zijn plannen. De bewoner van het Witte Huis meent dat sommige subsidies onwettig zijn en dat sommige taksen op Amerikaanse producten oneerlijk zijn.

Lees meer
16
mei 2019
Economie & financiële markten

De « jacht op de schuldigen » is gestart voor Uber door Puilaetco Dewaay Private Bankers

De technologiewaarden halen opnieuw de voorpagina van het beursnieuws. Het gaat meestal om eenhoorns – bedrijven met een beurskapitalisatie van minstens 1 miljard dollar – die hun intrede op Wall Street reeds gedaan hebben of binnenkort zullen doen.

Lees meer
16
mei 2019
Economie & financiële markten

Is het gezegde “Sell in May and go away” betrouwbaar? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Na de beurscorrectie als gevolg van het opnieuw oplaaien van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China werden de beleggers herinnerd aan het beursgezegde « Sell in May and go away ».

Lees meer
16
mei 2019
Economie & financiële markten

Meet the Manager 2019: de GVV’s en hun buitenlandse expansie door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

Puilaetco Dewaay Private Bankers heeft onlangs de 5de editie georganiseerd van « Meet the Manager » met als hoofdthema: « De GVV’s en hun internationale expansie ». « Meet the Manager » is een exclusief concept van themaconferenties die periodiek door onze bank worden georganiseerd. Het doel bestaat erin om, in kleine groepen, in dialoog te treden met sleutelspelers van de vastgoedsector. Dit evenement kon tot stand komen dankzij de nauwe banden die de Bank onderhoudt met de CEO’s van de GVV’s.

Lees meer
14
mei 2019
Economie & financiële markten

Commercieel vastgoed: internationale expansie om het hoofd te bieden aan de huidige uitdagingen door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

De sector van het commercieel vastgoed moet het hoofd bieden aan uitdagingen met betrekking tot de evolutie van het koopgedrag en de mobiliteit. In deze context steunen de GVV’s (Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen) die in deze sector actief zijn, hun huurders bij hun internationale expansie.

Lees meer
14
mei 2019
Economie & financiële markten

Residentieel vastgoed: wanneer de subsector de expansiestrategie beïnvloedt door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

Voor de GVV’s (Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen) die in residentieel vastgoed gespecialiseerd zijn, hangt de aantrekkingskracht om internationaal te gaan rechtstreeks af van de subsector waarin ze actief zijn. Rusthuizen, studentenkoten of klassieke huisvesting zoals appartementen: de aantrekkingskracht van buitenlandse expansie is niet voor allemaal dezelfde.

Lees meer