Artikels

15
juli 2019
Economie & financiële markten

Volgens de topman van BlackRock zal Donald Trump worden herverkozen door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Larry Fink, de topman van BlackRock (één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld), was te gast in Parijs voor een vergadering over het klimaat en investeren die door president Emmanuel Macron werd georganiseerd. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om een interview te geven aan de Franse pers (Les Echos).

Lees meer
15
juli 2019
Economie & financiële markten

Stijgende beurs en dalende indicatoren door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Vorige week vestigden de Dow Jones en de S&P 500 index nieuwe records. Maar de geschiedenis heeft al vaak aangetoond dat een nieuwe haussemarkt nooit officieel is zolang de Dow Jones Transportation Average geen stijging registreert.

Lees meer
15
juli 2019
Economie & financiële markten

Goud valt steeds meer in de smaak van de beleggers door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Het parcours van het gele metaal interesseert de beleggers. Het moet worden gezegd dat zijn koers in dollar tussen mei en juni gestegen is van 1270 dollar per ounce tot 1440 dollar.

Lees meer
15
juli 2019
Economie & financiële markten

De financiële markten zijn kortzichtig door Puilaetco Dewaay Private Bankers

De Amerikaanse beurs roept nog steeds vragen op. Terwijl de Verenigde Staten hun historisch record van langste positieve groeicyclus verbroken hebben, het werkloosheidscijfer op een historisch laagtepunt staat en de Amerikaanse economie een redelijk groeipercentage laat optekenen, meent Jerome Powell, de voorzitter van de Fed (Amerikaanse centrale bank), dat hij de rente moet verlagen… alsof het slecht gaat met de economie.

Lees meer
15
juli 2019
Economie & financiële markten

GAFA-taks: Trump richt zich op Frankrijk om Europa lam te leggen door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Frankrijk is het eerste land dat een taks van 3% oplegt op het omzetcijfer van de GAFA (Google, Apple, Facebook en Amazon). Maar aangezien deze taks de technologiegroepen beoogt die een omzet van meer dan 750 miljoen euro realiseren, is het evident dat hij niet enkel betrekking zal hebben op de grote Amerikaanse beurskapitalisaties.

Lees meer
10
juli 2019
Economie & financiële markten , Kunst, cultuur & lifestyle

Na een onderhandse verkoop vertrekt de Caravaggio van Éric Turquin wellicht naar de Verenigde Staten door Christine Mostert, Art Advisor

Hoewel er nog geen absolute unanimiteit over bestaat, wordt het schilderij Judith en Holofernes toegeschreven aan Caravaggio. Velen keken dan ook reikhalzend uit naar de veiling van het werk. Deze werd echter in extremis geannuleerd. Twee dagen voor de geplande veiling in Toulouse wist een koper het werk achter de schermen al in de wacht te slepen. De mediashow waarvoor televisiezenders van over de hele wereld warmliepen, ging dus uiteindelijk niet door.

Lees meer
08
juli 2019
Economie & financiële markten

Paradox: de Fed zit gekneld door de goede werkgelegenheidscijfers door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Voor de beleggers staat een rentedaling in de Verenigde Staten zo goed als vast. Ze verwachten bijna allemaal een volgende daling van de richtrente van de Fed (Amerikaanse centrale bank) tegen 31 juli. Wanneer we kijken naar de evolutie van de rentetermijncontracten bedraagt de waarschijnlijkheid van een daling zelfs 100%.

Lees meer