12
juni 2018

Een duurzaam beheer van uw vermogen in overeenstemming met uw waarden

We hechten met zijn alleen steeds meer belang aan duurzame ontwikkeling en de gevolgen van onze acties op het milieu en de maatschappij.

une-gestion-durable-de-votre-patrimoine-en-adequation-avec-vos-valeurs-Puilaetco-Dewaay-Private-Bankers

Duurzame beleggingen zagen het  licht  in  de jaren 1980 en namen een hoge vlucht in de jaren 2000, zeker na het  faillissement  van de Amerikaanse groep Enron, dat het weinig deugdelijk bestuur binnen bepaalde beursgenoteerde groepen aan het licht bracht. Maatschappelijk verantwoord beleggen komt neer op het selecteren van ondernemingen volgens extra-financiële criteria - zoals het milieu, het maatschappelijke aspect en het bestuur - voorafgaand aan de financiële analyse.

Een aandeel of een obligatie van een duurzame onderneming selecteren blijkt vaak een hele karwei. Het is voor de particuliere belegger  uiterst  moeilijk  om  er  zijn  weg  in te vinden. Hoe kunt u zeker zijn dat een bepaald bedrijf inspanningen levert inzake deugdelijk bestuur of sociale impact? De belegger die een deel van zijn vermogen wil beleggen in maatschappelijk verantwoorde en rendabele formules kan dan ook niet anders dan een beroep doen op specialisten.

Een unieke formule van duurzaam vermogensbeheer

Bij Puilaetco Dewaay beschikt u over een unieke formule van duurzaam vermogensbeheer. Via ons exclusief partnerschap met Triodos Bank stellen wij u het beste van twee werelden voor. Al sinds 2003 bundelen Puilaetco Dewaay en Triodos Bank hun krachten. Daarbij brengen beide partijen hun uiterst professionele en perfect complementaire expertise in.

Om te beginnen selecteert Triodos Bank zorgvuldig een beleggingsuniversum van bedrijven die bijdragen tot de duurzame ontwikkeling van de maatschappij (milieu- evenwicht, klimaatbescherming, gezondheid, …) en van de beste bedrijven uit elke sector (best in class). Na deze strenge selectieprocedure worden de ondernemingen opnieuw geëvalueerd volgens de minimale vereisten en de uitsluitingscriteria (energie, tabak, pesticiden, dierproeven, corruptie, …) die Triodos Bank hanteert. De bedoeling is niet om louter de  rol van rechter op te nemen, maar om met  de bedrijven in dialoog te treden om positieve invloed uit te oefenen en tot evolutie aan te moedigen. Vervolgens bestuderen de analisten van Puilaetco Dewaay de overgebleven bedrijven op financieel vlak.  Zij  selecteren de interessantste bedrijven op economisch gebied en stellen uw portefeuille samen op basis van uw profiel, uw beleggingshorizon en uw doelstellingen.

Met deze complementaire financiële en duurzame expertise beogen wij een positieve impact op de maatschappij en de komende generaties, met daarbovenop een behoorlijk financieel rendement.

Op lange termijn is het evident dat de bedrijven die de maatschappelijke en milieu- uitdagingen van onze tijd aangaan, erin zullen slagen om zich te onderscheiden.

Voor meer informatie, bezoek onze webpagina www.positieveimpact.be

Lees ook

Une-gestion-durable-de-votre-portefeuille

Een duurzaam beheer van uw portefeuille

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer
Gestion-durable-partenariat-triodos

Duurzaam beleggen: een exclusieve samenwerking met Triodos

Wilt u zowel financieel rendement als maatschappelijke impact? Kies dan voor duurzaam portefeuillebeheer. U investeert in een positieve toekomst, voor uzelf en de volgende generaties. In lijn met uw waarden, zal uw vermogen geïnvesteerd worden in verantwoordelijke, zorgvuldig geselecteerde bedrijven.

Lees meer