Artikels

10
januari 2019
Economie & financiële markten , Duurzaam beleggen

Aandeelhouders & stakeholders: de opmars van verantwoord beleggen door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Verantwoord beleggen is van een niche inmiddels mainstream geworden, niet alleen omdat de maatschappij een andere houding van beleggers verwacht, maar ook omdat steeds meer onderzoeken uitwijzen dat verantwoorde ondernemingen beter presteren.

Lees meer
08
november 2018
Duurzaam beleggen

Elektrische voertuigen bezorgen tal van sectoren stevige impuls door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Het concept van de auto verandert: ronkende auto's gaan langzaamaan plaatsmaken voor futuristische superauto's. Er verschijnt een nieuwe generatie elektrische voertuigen (EV) in het straatbeeld en de allereerste zelfrijdende voertuigen halen krantenkoppen. Dus wat kunnen we verwachten van deze nieuwe technologieën? Welke factoren houden de aankoop van EV's nog tegen? Wat zijn de gevolgen voor autofabrikanten en daarmee verbonden sectoren? Hoewel de effecten voornamelijk gunstig zijn, bestaat er geen oplossing voor directe blootstelling aan EV's.

Lees meer
12
juni 2018
Duurzaam beleggen

Een duurzaam beheer van uw vermogen in overeenstemming met uw waarden door Puilaetco Dewaay Private Bankers

We hechten met zijn alleen steeds meer belang aan duurzame ontwikkeling en de gevolgen van onze acties op het milieu en de maatschappij.

Lees meer
24
mei 2018
Duurzaam beleggen

Klimaatverandering? Wat als het al te laat is? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Op maandag 22 mei organiseerden Puilaetco Dewaay Private Bankers en B19 Brussels een lezing met als thema ‘Klimaatverandering? Wat als het al te laat is?’ met als spreker de Belgische klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele. Hij werd geïnterviewd door Caroline Fontenoy, journaliste en ankervrouw van het televisiejournaal op RTL.

Lees meer
16
februari 2018
Duurzaam beleggen

En als u duurzaam belegt? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Duurzaam beleggen is zowat het beste van twee werelden: enerzijds, rendement en, anderzijds, een positieve impact op de maatschappij en onze planeet. De laatste grote enquête hierover van fondsenbeheerder Schroders toont aan dat beleggingen in duurzame fondsen zullen blijven toenemen. Opmerkelijke vaststelling: 78% van de ondervraagden meent dat duurzaam beleggen voor hen belangrijk is. Bovendien heeft 64% van hen de daad bij het woord gevoegd door hun duurzame beleggingen op te trekken ten opzichte van 2012! Deze positieve cijfers mogen echter niet verhullen dat er nog een lange weg af te leggen is.

Lees meer
27
november 2017
Duurzaam beleggen

Partnership tussen Puilaetco Dewaay en Triodos Bank: Getuigenis stichting Chimay-Wartoise door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Nuttige adviezen over duurzame producten
Dankzij het exclusieve partnership van Puilaetco Dewaay met Triodos Bank stapte de stichting Chimay-Wartoise in 2008 in duurzaam portefeuillebeheer. Acht jaar later maakt de stichting een uiterst gunstige balans op van dat beheer.

Lees meer
21
juni 2017
Duurzaam beleggen

Bio: Simone a soif! door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Met zijn slogan ‘Fruits, plants & no bullshit’ en zijn originele logo zal het nieuwe Belgische artisanale drankje dat garant staat voor 100% plezier, ongetwijfeld over de tong gaan.
Het concept is volledig nieuw: Simone a soif! is een ‘hydrolade’. De term verwijst naar een drank op basis van stoom uit planten – hydrolaten – die ontstaat uit versgeperst fruit en groenten met water. Er komen geen toegevoegde suikers, zoetstoffen, additieven, bewaarmiddelen of kleurstoffen aan te pas. Het is met andere woorden een puur, eerlijk drankje zonder compromissen dat op punt gesteld werd door een team van drie gedreven Brusselaars. Samen wilden ze een merk in het leven roepen dat vreugde, avontuur en creativiteit zou uitademen.

Lees meer