Artikels

16
februari 2018
Duurzaam beleggen

En als u duurzaam belegt? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Duurzaam beleggen is zowat het beste van twee werelden: enerzijds, rendement en, anderzijds, een positieve impact op de maatschappij en onze planeet. De laatste grote enquête hierover van fondsenbeheerder Schroders toont aan dat beleggingen in duurzame fondsen zullen blijven toenemen. Opmerkelijke vaststelling: 78% van de ondervraagden meent dat duurzaam beleggen voor hen belangrijk is. Bovendien heeft 64% van hen de daad bij het woord gevoegd door hun duurzame beleggingen op te trekken ten opzichte van 2012! Deze positieve cijfers mogen echter niet verhullen dat er nog een lange weg af te leggen is.

Lees meer
27
november 2017
Duurzaam beleggen

Partnership tussen Puilaetco Dewaay en Triodos Bank: Getuigenis stichting Chimay-Wartoise door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Nuttige adviezen over duurzame producten Dankzij het exclusieve partnership van Puilaetco Dewaay met Triodos Bank stapte de stichting Chimay-Wartoise in 2008 in duurzaam portefeuillebeheer. Acht jaar later maakt de stichting een uiterst gunstige balans op van dat beheer.

Lees meer
21
juni 2017
Duurzaam beleggen

Bio: Simone a soif! door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Met zijn slogan ‘Fruits, plants & no bullshit’ en zijn originele logo zal het nieuwe Belgische artisanale drankje dat garant staat voor 100% plezier, ongetwijfeld over de tong gaan. Het concept is volledig nieuw: Simone a soif! is een ‘hydrolade’. De term verwijst naar een drank op basis van stoom uit planten – hydrolaten – die ontstaat uit versgeperst fruit en groenten met water. Er komen geen toegevoegde suikers, zoetstoffen, additieven, bewaarmiddelen of kleurstoffen aan te pas. Het is met andere woorden een puur, eerlijk drankje zonder compromissen dat op punt gesteld werd door een team van drie gedreven Brusselaars. Samen wilden ze een merk in het leven roepen dat vreugde, avontuur en creativiteit zou uitademen.

Lees meer