Artikels

23
april 2019
Economie & financiële markten

De centrale banken navigeren op het zicht door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Een blik op de beursbewegingen volstaat om zich bewust te worden van de cruciale rol van de centrale banken. Als de markten hun stijgende beweging voortzetten, dan is dat grotendeels te danken aan het soepele monetaire beleid van de centrale banken.

Lees meer
23
april 2019
Economie & financiële markten

Het drama van de Notre-Dame door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Men kan moeilijk buiten de dramatische brand die de Notre-Dame, één van de meest bezochte monumenten van Frankrijk, verwoest heeft. Een aantal vermogende Fransen, met name uit de luxesector (LVMH, Kering, L’Oréal), hebben honderden miljoenen euro’s geschonken voor de wederopbouw van de kathedraal.

Lees meer
19
april 2019
Economie & financiële markten

De schuldenlast van de landen is geen probleem meer! Echt? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Dit sentiment overheerste de voorbije weken. De experts spreken zelfs van « moderne monetaire theorieën ». Het huidige debat draait eigenlijk rond één vraag: als er morgen een recessie optreedt, hoe gaan de centrale banken dan reageren, aangezien ze geen munitie meer hebben?

Lees meer
19
april 2019
Economie & financiële markten

De beleggers op jacht naar mooie dividenden door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Hoewel de beurs sinds het begin van het jaar mooie performances laat optekenen, blijven de beleggers voorzichtig. De reden hiervoor: de daling van de meeste macro-economische indicatoren. Zo heeft het IMF zijn groeivoorspellingen neerwaarts herzien van 3,5% naar 3,3%.

Lees meer
18
april 2019
Innovatie

De technologie van solid-state batterijen door Jean-David Epaillard, Information Security Officer & Tech Innovation Expert

Auto’s, scooters, fietsen, steps, … de meeste elektrische voertuigen zijn uitgerust met een lithiumbatterij. Technisch gezien, betekent dit dat er lithiumelektroden in een geleidend bad liggen (de elektrolyt). Wat is nu de heilige graal van de constructeurs? Batterijen die langer meegaan en sneller opladen. In de huidige stand van de technologie bestaat daarvoor slechts één oplossing: alsmaar grotere batterijen. Met dan weer langere laadcycli als gevolg.

Lees meer
15
april 2019
Economie & financiële markten

Doen de komende europese verkiezingen er eigenlijk wel toe? door Christophe Van Canneyt, Chief Economist

Van 23 tot 26 mei 2019 worden er, zoals om de vijf jaar gebruikelijk is, 705 leden van het Europees parlement verkozen (als de Britse kandidaten niet deelnemen). Dit nieuwe parlement zal vervolgens in juli bijeenkomen voor zijn inaugurele plenaire sessie. Omdat deze verkiezingen op een kritiek moment plaatsvinden voor Europa, zullen ze waarschijnlijk meer aandacht opeisen dan voorheen.

Lees meer
15
april 2019
Economie & financiële markten

India, de verdoken economische wereldspeler door Marc Eeckhout, Senior Strategist

Wat het BRIC-acroniem (Brazilië, Rusland, India en China) betreft, gaat de meeste aandacht al jarenlang naar China. Ergens te begrijpen, maar niet volkomen terecht. India, de zesde economie van de wereld gemeten naar bbp, is aan een sterke opmars bezig.

Lees meer