Artikels

14
december 2018
Economie & financiële markten

De daling van de olieprijs, bondgenoot van de beurs? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

De OPEC en zijn bondgenoten zijn het in extremis eens geworden over een vermindering van de olieproductie. Maar de productie terugschroeven volstaat volgens experts niet om de prijs opnieuw te doen stijgen. Het gaat om een daling met 1,2 miljoen vaten per dag, terwijl om de huidige overproductie te compenseren eigenlijk een vermindering met 1,5 miljoen vaten per dag nodig is.

Lees meer
14
december 2018
Economie & financiële markten

Onrustig eindejaar op de markten door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Het is nog te vroeg om dit jaar af te sluiten. Wel kunnen we al vaststellen dat het een jaar met onrustige markten was, wat in 2019 waarschijnlijk niet anders zal zijn. Deze verandering van klimaat is te wijten aan een paradigmaverschuiving.

Lees meer
14
december 2018
Economie & financiële markten

Technologie-oorlog: China is kwetsbaarder dan de VS door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Op het digitale slagveld lijken de twee economische reuzen op het eerste zicht aan elkaar gewaagd. Aan Amerikaanse zijde: Apple, Facebook, Google, Amazon en Tesla. Aan Chinese kant: Alibaba, Tencent, Huawei en Xiaomi. En toch lijkt China kwetsbaarder in de technologische oorlog die ze onderling uitvechten.

Lees meer
14
december 2018
Economie & financiële markten

Gele hesjes en Italiaanse verontwaardiging door Puilaetco Dewaay Private Bankers

President Macron heeft zijn allures van Jupiter ingeruild voor die van kerstman, met het optrekken van het minimumloon en andere fiscale geschenken. Het valt nog te bezien of deze toegevingen de gele hesjes zullen sussen of, integendeel, zullen aanmoedigen om nog meer eisen te stellen.

Lees meer
13
december 2018
Innovatie

Technologische disruptie, wat is dat? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Lees meer
10
december 2018
Vermogens - planning & - structurering

De taks op de effectenrekeningen: een echt voorwerp van betwisting! door Bernard d’Ursel, Adviseur in patrimoniumgerelateerde materie en fiscaliteit

U hebt onlangs een brief van uw bank of van uw financiële instellingen ontvangen waarin u verwitttigd werd van de komende toepassing van de taks op de effectenrekeningen op uw activa. Via dit schrijven werd u geïnformeerd over de automatische heffing van de taks op uw effectenrekening of over de toestemming die u gevraagd werd om deze taks in te houden op de bij uw bank aangehouden activa.
Deze taks is momenteel het voorwerp van zeven hangende beroepen bij het Grondwettelijk Hof.

Lees meer
10
december 2018
Economie & financiële markten , Kunst, cultuur & lifestyle

Consumenten willen gezonder leven door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Gezondheidsbewustzijn is een groeiende trend: we zien dit allemaal in ons dagelijks leven, in onze eetgewoonten, in de mode en in de technologie. Welke factoren zorgen voor deze positieve dynamiek? Wat is de impact ervan op de gezondheid wereldwijd? En wat is het effect ervan op geneesmiddelen tegen obesitas en dieetgerelateerde producten?

Lees meer