Artikels

20
april 2018
Economie & financiële markten

De markten hebben hun twijfels door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Kijk naar de evolutie van de indexen de voorbije dagen: de markten lijken besluiteloos. Ze weten niet welke richting ze moeten nemen en volgen momenteel geen enkele duidelijke tendens. De reden voor deze besluiteloosheid? De laatste 10 jaar werden de beurzen gestuwd door de aanhoudende daling van de rente, i.e. het beleid dat de centrale banken voerden om onze economieën aan te zwengelen.

Lees meer
20
april 2018
Economie & financiële markten

Geopolitiek risico: de valuta’s van de opkomende landen zijn de dupe door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Wanneer Donald Trump een dreigende tweet aan het adres van Rusland de wereld instuurt, wankelt niet alleen de beurs van Moskou, maar ook de munten van de opkomende landen.

Lees meer
20
april 2018
Economie & financiële markten

OESO: de vermogensbelasting is nutteloos door Puilaetco Dewaay Private Bankers

De vermogensbelasting is vaak het voorwerp van stevige discussies. Sommigen zien deze belasting als een middel van fiscale herverdeling, anderen als een boeman die ervoor zorgt dat de meest ambitieuze en dynamische personen het nationale grondgebied verlaten.

Lees meer
20
april 2018
Economie & financiële markten

Beurs: kan Europa de VSA inhalen? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Sinds Donald Trump zijn intrek in het Witte Huis genomen heeft, bleven de Europese beurzen achter op de Amerikaanse. Maar sinds een maand is daar verandering in gekomen. De Europese beurzen doen het zelfs beter dan Wall Street. Gaat het om een trendommekeer of is het een tijdelijk toeval?

Lees meer
19
april 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Art Brussels viert zijn 50 jaar door Christine Mostert, Art Advisor

Art Brussels opent vandaag, voor zijn 50ste editie. De grote Belgische aanwezigheid valt op, met bijna dubbel zoveel Belgische galerieën als in 2017. Zo keert de Brusselse beurs voor hedendaagse kunst voor deze verjaardag terug naar haar roots, met een stevige nationale vertegenwoordiging met gevestigde en opkomende galerieën.

Lees meer
17
april 2018
Economie & financiële markten

Disruptie: vector van opportuniteiten door Marie-Charlotte Vasseur, Research Analyst

Wereldwijde bedrijven zoals Airbnb, Uber, Apple, Burberry, TransferWise, Amazon, Tesla en Proto Labs zijn allemaal overgegaan tot een grondige wijziging van de organisatie van hun activiteitssector. Sommige van deze bedrijven zijn nog jong, anderen bestaan al verschillende decennia. Hun gemeenschappelijke kenmerk? De « disruption methodology ».

Lees meer
17
april 2018
Economie & financiële markten

Trumps invoertarieven: gewone chantage of nieuwe economische wereldorde? door Christophe Van Canneyt, Chief Economist

Het is wat met Trump. Gematigde krachten in zijn team werden aan de deur gezet en vervangen door conservatieve medestanders, met buitenlandminister Rex Tillerson en veiligheidsadviseur McMaster als voornaamste slachtoffers. Na de grote belastinghervorming van eind 2017 greep Trump terug naar één van zijn andere favoriete campagnethema’s: buitenlandse handel.

Lees meer