Artikels

18
juni 2019
Economie & financiële markten

Goud, een alternatief voor obligaties? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Het gele metaal staat opnieuw op een goed blaadje bij de beleggers. Tegen een prijs van 1.340 dollar per ounce flirt het « barbaarse relikwie », zoals het door de econoom Keynes genoemd werd, met zijn hoogste niveau van het jaar. De baar goud zit ook niet stil met een waarde van ongeveer 38.000 euro.

Lees meer
17
juni 2019
Economie & financiële markten

Er zijn overal zeepbellen, maar niemand praat erover door Puilaetco Dewaay Private Bankers

De markten schommelen tussen euforie en voorzichtigheid naargelang van de actualiteit. Maar volgens sommige waarnemers is er reden tot ongerustheid, meer bepaald over de aanwezigheid van zeepbellen in alle sectoren: staatsleningen, leningen van beursgenoteerde bedrijven, de aandelenmarkt, de vastgoedmarkt, …

Lees meer
17
juni 2019
Economie & financiële markten

Waarom de Fed haar rente niet zal verlagen … althans toch niet direct door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Volgens de overgrote meerderheid van de analisten zal de Fed (Amerikaanse centrale bank) haar rente moeten verlagen. Ze vragen zich enkel af wanneer.

Lees meer
17
juni 2019
Economie & financiële markten

Spanningen in de Straat van Hormuz: de olieprijs blijft er paradoxaal genoeg rustig bij door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Voor Donald Trump is het duidelijk: Iran zit achter de spanningen in de Straat van Hormuz en meer bepaald achter de laatste aanslagen op twee olietankers in de Golf van Oman. Deze aanslagen gaven aanleiding tot een stijging van de prijs van het zwarte goud op donderdag 13 juni laatstleden.

Lees meer
13
juni 2019
Innovatie

Waarom biotech langetermijnkansen biedt door Marie Charlotte Vasseur, Research Analyst & Tech Innovation Expert

De biotechsector profiteert ten volle van de demografische ontwikkeling en van de versnellende innovatie. De langetermijngroei van de sector zou met geen enkele cyclus gecorreleerd moeten zijn. Een blootstelling aan de sector vereist echter een gedisciplineerde waarderingsbenadering en een goed begrip van de producten die worden ontwikkeld. Daarnaast is een gespreide portefeuille, samengesteld uit bedrijven in verschillende ontwikkelingsfasen die niet zijn opgenomen in een index, ook essentieel voor een betere risico-rendementverhouding.

Lees meer
11
juni 2019
Economie & financiële markten

Centrale banken: optimistisch, maar toch klaar om brandjes te blussen door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Vanuit de centrale banken weerklinken momenteel tegenstrijdige verklaringen. Een waarnemer merkte op dat « de voorzitters van deze eerbiedwaardige instellingen bevestigen dat er helemaal geen brandjes zijn, maar dat ze anderzijds de grootste brandweerwagens paraat houden en blusvliegtuigen boven ons hoofd laten cirkelen ».

Lees meer
11
juni 2019
Economie & financiële markten

China slaat terug met… administratieve pesterijen door Puilaetco Dewaay Private Bankers

In de handels- en technologieoorlog die momenteel tussen China en de Verenigde Staten woedt, zijn de Amerikanen momenteel aan de winnende hand. De pessimisten menen dat China zijn Amerikaanse staatsobligaties zou kunnen verkopen om de onderhandelingen in zijn voordeel te doen ombuigen.

Lees meer