Artikels

14
augustus 2018
Economie & financiële markten

De GVV’s tegenover de disruptieve ontwikkelingen door Marie-Charlotte Vasseur, Research Analyst

De disruptieve ontwikkelingen ten gevolge van ecologische, demografischeentechnologische veranderingen hebben een impact op alle sectoren, ook op de vastgoedsector. Omdat het in de eerste plaats opportuniteiten zijn, hebben we tijdens onze vierde editie van “Meet the Manager” geprobeerd om te begrijpen hoe de GVV’s (Gereglementeerde Vastgoedvennootschappen) hieruit voordeel kunnen halen. Dit evenement bracht het management van 13 van de 17 GVV’s van ons land samen.

Lees meer
13
augustus 2018
Economie & financiële markten

Chaos dreigt voor Turkije door Frank Vranken, Group Chief Strategist

De financiële markten waren de laatste tijd niet mals voor Turkije. De Turkse lira is in vrije val en bereikt bijna elke dag nieuwe bodemrecords. Terwijl de wisselkoers EUR/TRY in juli nog op 5,5 stond, eindigde hij vrijdag op 7,32, i.e. een historische piek voor het paar.

Lees meer
10
augustus 2018
Economie & financiële markten

VSA-CHINA: een « lose-lose » situatie door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Frank Vranken, de Chief Strategist van de bank Puilaetco Dewaay Private Bankers, meent dat een handelsoorlog geen winnaar kan hebben. Het is een « lose-lose » situatie voor alle betrokken partijen. Donald Trump lijkt momenteel niet al te veel geloof te hechten aan dit scenario. Het volstaat om zijn tweets te lezen om zich hiervan te overtuigen. De president van de Verenigde Staten verklaart zelfs dat dat de Verenigde Staten de handelsoorlog aan het winnen zijn.

Lees meer
10
augustus 2018
Economie & financiële markten

Apple « gegijzeld » door China? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Het loopt niet zo vlot voor Apple. De reden hiervoor is de handelsoorlog tussen de twee economische grootmachten van de wereld. Apple, dat het eerste Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf met een beurskapitalisatie van meer dan 1000 miljard dollar geworden is, lijkt hiervoor te moeten opdraaien.

Lees meer
10
augustus 2018
Economie & financiële markten

5 redenen die een stijging van de S&P 500 rechtvaardigen door Puilaetco Dewaay Private Bankers

De Amerikaanse markten bevinden zich opnieuw zeer dicht bij hun historische records. Dit geldt voor de S&P 500-index die in augustus zijn laatste record van januari 2018 zou kunnen breken. Maar op welke basis zou de sterindex van de Amerikaanse beurs nog kunnen stijgen, terwijl de groei zich al op zijn hoogste niveau van de voorbije 9 jaar bevindt?

Lees meer