Artikels

09
december 2019
Economie & financiële markten

Op de beurs zijn de aristocraten vrijgeviger dan de postbode door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Bpost heeft zopas een dividendvoorschot gestort, op basis van de eerste 10 maanden van het jaar, dat werd ingekrompen met 42% tot 0,62 euro. Een dieet dat onvermijdelijk geworden was voor zijn aandeelhouders. De resultaten van Bpost staan onder druk, terwijl de afname van het postvolume versnelt.

Lees meer
09
december 2019
Economie & financiële markten

De Chinese bedrijven zijn (eindelijk) wanbetalers door Puilaetco Dewaay Private Bankers

De obligatiemarkten kennen een nooit eerder geziene golf van wanbetalingen in China. Tijdens de eerste elf maanden van het jaar bedroegen ze niet minder dan 17 miljard dollar, i.e. al evenveel als het jaarrecord van 2018.

Lees meer
09
december 2019
Economie & financiële markten

De belangrijkste beursintroductie uit de geschiedenis kan niet overtuigen door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Veertig jaar nadat het bedrijf genationaliseerd werd, zal Saudi Aramco op 12 december zijn eerste stappen zetten op de beurs van Riaad. De cijfers zijn astronomisch hoog. Zijn voorraden vertegenwoordigen meer dan 260 miljard vaten. Saudi Aramco produceert elke dag meer dan 10 miljoen vaten olie tegen een kost van nauwelijks 2,80 dollar, de laagste van de wereld, wat het bedrijf een zeer comfortabele marge oplevert ten opzichte van de huidige koers van de Brent-olie van 64 dollar.

Lees meer
09
december 2019
Economie & financiële markten

Een renteverhoging om de economie aan te zwengelen? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Dat is de gedurfde zet van Haruhiko Kuroda, de gouverneur van de Bank of Japan. Het is een feit dat de Japanse centrale bank al 25 jaar monetaire experimenten gewend is. Ze was de eerste om haar richtrente tot nul te verlagen en om vanaf 2001 te starten met het opkopen van activa. Voortaan bestaat haar doel erin om de nefaste gevolgen van dit beleid tegen te gaan.

Lees meer
02
december 2019
Economie & financiële markten

Goud aan 4.000 dollar per ounce, een zotte gok door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Om in te zetten op goud, nemen sommige beleggers hun toevlucht tot opties. Een optie vertegenwoordigt een recht om een ounce goud te kopen of te verkopen op een vooraf bepaalde datum en tegen een vooraf bepaalde prijs. Alles is mogelijk, men kan inzetten zowel op een stijging als op een daling, maar het gaat zelden om grote volumes en extreme scenario’s.

Lees meer
02
december 2019
Economie & financiële markten

Belgisch vastgoed trekt de grens over door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Wanneer men interesse heeft in waarden die van tel zijn op Euronext Brussel, is AB InBev een vanzelfsprekendheid. Maar ook de vastgoedsector wordt steeds belangrijker, met twee vertegenwoordigers in de BEL20 (Cofinimmo, WDP) en een derde kanshebber (Aedifica).

Lees meer
02
december 2019
Economie & financiële markten

Eindejaarsrally op komst? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Thanksgiving, dat vorige donderdag plaatsvond, geeft traditioneel het startschot voor de eindejaarsfestiviteiten op de financiële markten. Men begint voorspellingen voor volgend jaar op te stellen en sommigen rekenen op een eindsprint om het jaar in schoonheid af te sluiten.

Lees meer