Artikels

19
juni 2018

De burgerlijke maatschap en het nieuwe ondernemingsrecht door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Op 27 april 2018 werd de wet houdende hervorming van het ondernemingsrecht gepubliceerd. Het ondernemingsrecht werd grondig gemoderniseerd. De wet spreekt niet langer van ”handelaar” en “koopman”. Het begrip “onderneming” staat centraal. Voortaan zullen vennootschappen zonder rechtspersoonlijkheid ook kwalificeren als onderneming. De Memorie van Toelichting vermeldt expliciet de maatschap als voorbeeld.

Lees meer
15
juni 2018
Kunst, cultuur & lifestyle

Rik Wouters: Ode aan het leven door Christine Mostert, Art Advisor

Sotheby’s veilt op 20 juni 2018 in Londen het werk ‘Vrouw in het woud, blauwe hoed in de hand met opgeheven arm’ van de Belgische kunstenaar Rik Wouters.

Lees meer
15
juni 2018
Economie & financiële markten

De paradox van de Amerikaanse rentestijging door Puilaetco Dewaay Private Bankers

De voorzitter van de Fed (Amerikaanse centrale bank) heeft op 13 juni niet voor verwondering bij de beleggers gezorgd door aan te kondigen dat zijn instelling de richtrente met 0,25% verhoogt. Voortaan schommelt deze rente binnen een vork van 1,75% tot 2%.

Lees meer
15
juni 2018
Economie & financiële markten

Donald Trump en de « Tien kleine negertjes » van de mondialisering door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Door de G7-top vroegtijdig te verlaten, bevestigt Donald Trump dat de wil om de wereldproblemen bilateraal op te lossen, zal leiden tot een afname van de gunstige effecten van de mondialisering. Hoe is het zo ver kunnen komen?

Lees meer
15
juni 2018
Economie & financiële markten

De rentestijging? Dat is uw probleem! door Puilaetco Dewaay Private Bankers

De stijging van de dollar en van de rente maakt de Amerikaanse markten aantrekkelijker bij de beleggers. Om die reden zijn we sinds kort getuige van een kapitaaluitstroom uit de opkomende landen.

Lees meer
15
juni 2018
Economie & financiële markten

Beurzen: mikken op de woede van de burgers? door Puilaetco Dewaay Private Bankers

Op de beurs is er de school van de « contrarian », waarvan de filosofie erin bestaat om zich te positioneren in functie van de angst of de euforie van de beleggers. Dit is de toepassing van het beursgezegde « Kopen als de kanonnen bulderen en verkopen als de violen weerklinken ».

Lees meer
13
juni 2018
Economie & financiële markten

GAAC: een transversaal comité binnen de groep ten dienste van uw portefeuilles door Frank Vranken, Group Chief Strategist

Puilaetco Dewaay Private Bankers en de groep KBL epb moedigen samenwerking en ondernemingszin aan teneinde al hun cliënten diensten van de hoogste kwaliteit aan te bieden. Het succes van de groep is gebaseerd op het fundamentele principe van de onderlinge samenhang dat wordt toegepast door ons netwerk van meer dan 2.000 specialisten in bijna 50 Europese steden.

Lees meer